DAİŞ hücrelerini finanse eden çete yakalandı

QSD’ye bağlı özel birimler, DAİŞ’in Kuzey ve Doğu Suriye’de bulunan hücrelerine yardım dağıtmak ve hücreleri finanse etmekten sorumlu çetesini yakaladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ’in finans kaynaklarını hücrelere dağıtmakla görevli çete Mihemed Ehmed Kerez’in yakalandığını duyurdu.

QSD Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Suriye Demokratik Güçleri'nin özel birimleri, DAİŞ’in Kuzey ve Doğu Suriye’de bulunan hücrelerine yardım dağıtmak ve hücreleri finanse etmekten sorumlu çetesini tutukladı.

Yakalanan çete Mihemed Ehmed Kerez, Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’den aldığı yardımları DAİŞ hücrelerine ulaştırdığını itiraf etti.

Mihemed Ehmed Kerez, Hol Kampı’nda çete mensuplarının ailelerine de para gönderdi.

Bab doğumlu Kerez, insani durumları kullanarak Reqa’ya yerleşti. Kerez, Reqa kentinde tüccarlara şantaj yapan hücre kurduğunu ve tehditle tüccarlardan zekat adı altında para aldıklarını itiraf etti. Kerez, aldığı paraları DAİŞ hücrelerine dağıttığını kaydetti.

Kerez, bir işyerinin önünde mayın patlatmaya çalışırken, QSD özel güçleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Kerez, Türk devleti ve İdlib’den gelen yardımları başta Hol Kampı ve bölgedeki çeşitli DAİŞ hücrelerine ulaştırdığını belirtti.

Terörist Mihemed Kerez, DAİŞ’e finans sağlayan hücrelerle bağlantılı İbrahim adlı bir teröristin ismini de itiraf etti.

Bu çetenin de görevi, tüccarlara şantaj ve onlara ödeme yapmaları için baskı yapmaktır.

Aynı zamanda paranın geldiği aynı bölgelerden (Türkiye ve İdlib) mayın elde etmenin de İbrahim’in görevlerinden olduğunu kaydetti. Bu terörist, Reqa’nın büyük pazarlarında çalıştığı için teröristin (Kerez) yerel tüccarlarla tanışmasından yararlandı."