DAİŞ ve El Nusra işgal edilen Efrîn'de

ANHA'nın haberine göre, El-Nusra çeteleri, Efrîn’de DAİŞ çetelerinin zindanlardan kaçışı ve zeytin ürünlerinin gasbına ilişkin toplantı düzenledi.

Türk ordusunun işgal ettiği Efrîn'e DAİŞ ve Heyet Tehrîr El-Şam (El-Nusra) çetelerinin yerleştiği öğrenildi.

Cindires’teki Feyleq El-Şam çetelerine ait bir zindandan 10 DAİŞ çetesi kaçtı. Türk ordusu tarafından işgal edilen bölgelerde DAİŞ çeteleri gücünü ve varlığını koruyor. Çetelerin, İdlib ve Hama arasında gizli bir şekilde sık sık hareket ettikleri biliniyor.

Ayrıca Cindires ile Ebu Keab köyü arasındaki bir alanda, kim olduğu bilinmeyen 2 sivilin cenazesine rastlandığı, bu tip olayların daha önce de Efrîn'de sık sık yaşandığı belirtildi.

ÇATIŞTILAR

Zeytin hasadının yaklaşmasıyla beraber Cindires ilçesindeki Türk ordusuna bağlı çeteler arasında çatışma çıktığı da öğrenildi. Çatışmalarda yaralanan çetelerin olduğu ve Etmê beldesindeki hastaneye tedavi için kaldırıldığı bildirildi.

HALKIN ZEYTİNLİKLERİ GASP EDİLİYOR

Bu arada, Türk devletine bağlı çetelerin Efrînlilere, zeytinlerinin yalnızca yüzde 10’una sahip olacaklarını söylediği aktarıldı. Geri kalan yüzde 90’ın çeteler tarafından kurulan meclise aktarılacağı öğrenildi.

ÇETELER TOPLANDI

Ajansa bilgi veren kaynak, Heyet Tehrîr El-Şam (El-Nusra) çetelerinin Cebhe El-Wetaniyê çeteleri ile Cindires’te toplantı yaptığını, bu çetelerin ortak güç oluşturmak ve bölgedeki varlığını kalıcılaştırmak istediğini söyledi.

Bir süre önce, Heyet Tehrîr El-Şam çetelerinin Cindires ilçesine bağlı Derbulut köyüne yerleştiği bilgisi verilmişti.