Dêrazor’da yaralanan YPG savaşçısı şehit düştü

YPG Basın İrtibat Merkezi, 16 Ocak 2024’te Dêrazor’da görevini icra ettiği sırada meydana gelen bir kaza sonucu yaralanan Mazin El Şêx isimli savaşçılarının 29 Ocak günü tedavi gördüğü hastanede şehit düştüğünü açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, “Mazin yoldaşımız, 16 Ocak 2024’te görevini icra ettiği sırada meydana gelen bir kazada ağır yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan yoldaşımız, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı, şehit oldu” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Mazin yoldaşımız Hama’da  Arap halkımıza mensup yurtsever bir ailede doğdu. Tüm ulusları kucaklayan ve ortak yaşamı inşa eden Demokratik ulus fikrini benimseyen Mazin yoldaşımız, bu topraklarda yaşayan her yurttaşın üzerine düşen devrim yükünü üstlendi. Son nefesine kadar özgür yaşam ve halkların kardeşliği için mücadele eden Mazin yoldaşımız, dürüst ve özgürlük değerlerine olan bağlılığı ile hatırlanacak ve anısı mücadelemizde yaşatılacaktır.

Başta Mazin yoldaşımızın değerli ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever ailelerimize başsağlığı diliyor, şehitlerimizin anısını yaşatma, mücadelelerini zaferle taçlandırma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Mazin Şêx

Adı ve Soyadı: Mazin El Şêx

Anne Adı: Rena

Baba Adı: Mihemed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Hesekê / 29 Ocak 2024”