Hesekê’de Önder Apo’nun özgürlüğü için yürüyüş

Hesekê’de Halk İnisiyatifi öncülüğünde, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü talebiyle kitlesel yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte sık sık özgürlük sloganları atılırken, Kongra Star temsilcisi Mehed Silêman, tüm kadınlar adına direnişi büyütme çağrısı yaptı.

Hesekê Halk İnisiyatifi öncülüğünde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için kitlesel yürüyüş düzenlendi. 

Merşo Kavşağı’nda başlayan yürüyüş, Hesekê kentindeki Azadî Kavşağı’na kadar devam etti. Önder Apo’nun posterlerinin taşındığı yürüyüşte, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe” ve “Bi Can Bi Xwîn Em Bi Te re ne Ey Serok” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından bir konuşma yapan Kongra Star Hesekê Koordinasyonu Sözcüsü Mehed Silêman, İmralı direnişini selamlayarak, Kuzey ve Doğu Suriyeli tüm kadınlar olarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadele edeceğini vurguladı.

Mehed Silêman, Barış ve Demokratik Toplum Çağrısının tüm dünyayı kapsadığını belirterek, Türk devletinin somut adım atması gerektiğini ifade etti.