Dêrazor ve Şehba’da 4 şehide uğurlama töreni

Halep’te şehit düşen YPG savaşçısı Şahîn Şehba, Şehba Kantonu’nun Ehresê ilçesinde, Mihemed Fuad El Firatî, Mihemed Elî El Mihemed ve Mihemed Îbrahîm El Mehel ise Dêrazor’da törenlerle uğurlandı.

23 Ekim’de Halep’te şehadete ulaşan Halk Savunma Birlikleri (YPG) savaşçısı Şahîn Şehba (Mihemed Enco) için Şehba Kantonu’nun Ehresê ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’nde görkemli tören düzenlendi.

Şehitlikte konuşan Şehit Aileleri Meclisi Xedîce Elo, şehit ailesi ile Efrîn ve Şehba Kantonu halkına başsağlığı dileyerek, şehitlerin bölgenin güvenliğinin savunulmasında gösterdikleri fedakarlıklara değinerek mücadelelerini devralacaklarını kaydetti.

Efrîn ve Şehba Kantonu Askeri Güçleri komutalarından Ararat Arêf ise, şehit ailesine ve Kürt halkına başsağlığı dileyerek, “Şehitlerin sayesinde bugüne ulaştık, halkın direnişi sayesinde devrim bu zafere ulaştı. Türk devleti ve çeteleri, direnişimizin yenilemeyeceğini çok iyi biliyorlar ve bu nedenle sürekli bölgeye saldırıyorlar. Şehitlerin yolunda yürüyeceğimize dair verdiğimiz sözü tekrarlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Efrîn ve Şehba Kantonu Meclisi üyesi Zuhêr El Helebî ise, “Şehitlerin kazanımlarını korumak devam eden mücadelemizin temel görevidir. Sevgi, barış ve kardeşlik temelinde kurulan projemizi savunmak uğruna canımızı vermeye hazırız” diye konuştu.

Ardından Şehit Şahîn Şehba’nın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehidin cenazesi, “Şehîd namirin” sloganı ve zılgıtlarla toprağa verildi.

3 QSD'Lİ ŞEHİT İÇİN DÊRAZOR'DA TÖREN

Dêrazor’da şehit düşen Mihemed Fuad El Firatî, Mihemed Elî El Mihemed ve Mihemed Îbrahîm El Mehel adlı QSD savaşçıları için de Dêrazor’un Ebû Xeşeb ilçesinde bulunan Şehit Xidir El Hemadê Şehitliği’nde cenaze töreni düzenledi. Şehit Aileleri Meclisi, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) üyeleri ve yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, “Şehîd namirin” sloganı atıldı.

Ailelere başsağlığı dileklerinde bulunan Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Linda El Eli, "Şehitler, biz özgür ve onurlu yaşayalım diye canlarını feda ettiler" dedi.

Törenin sonunda şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Ardından şehitler, slogan ve zılgıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.