Dêrazorlular Efrîn için alanlara çıktı

Efrîn işgalinin 4’üncü yıl dönümünde alanlara çıkan Dêrazorlular, Efrîn’i özgürleştirene kadar birlikte mücadeleyi yükselteceklerini vurguladı.

Efrîn'in işgalinin 4. yıl dönümü dolayısıyla Dêrazor halkları sokaklara çıkarak işgalci Türk devletini ve çetelerini kınadı.

El-Kesre Meydanı önünde toplanan halk, Sivil Meclis alanına doğru yürüyüşe geçti.

Aynı amaçla Dêrazor Doğu Bölgesi Gençlik Meclisi de Dêrazor'un doğusundaki Girenec kasabasında yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe bölgenin aşiret büyükleri, sivil toplum, askeri kurumlar ve yöre halkı katılarak kentin Halk Belediyesi'nin bulunduğu alana kadar yürüdü.

Yapılan açıklamada, Türk ordusu ve çetelerinin, Rusya ve dünya hegemonik güçleriyle işbirliği içinde 4 yıl önce 72 savaş uçağı ve tüm ağır, hafif ve uluslararası yasaklı silahlarla Efrîn’e saldırıp işgal ettiği, işgalden sonra da katliam, yağma dahil her türlü sistematik etnik ve kültürel soykırımı gerçekleştirip insanlığa karşı suçlar işlediği hatırlatıldı.

Tüm ulusal kurumları Efrîn ve işgal altındaki topraklarda işlenen suçların sona ermesi için sorumluluk üstlenmeye çağrılan açıklamada, “Efrîn'i ve işgal altındaki tüm bölgeleri kurtaracağız. Bunu başarmak için demokratik ulus projesi temelinde birlikte çalışacağız” denildi.