Dêrik bombalandı: Bir çocuk ve bir kadın yaralandı

İşgalci Türk devleti Qamişlo Kantonu’na bağlı Dêrik’i bombaladı, bir çocuk ve bir kadın yaralandı.

Alınan bilgilere göre işgalci Türk devleti bir kez daha sivil yerleşim alanlarını doğrudan hedef aldı.

Dêrik’in Azadî Mahallesi'ndeki bir evi bombalayan Türk devleti, Ehmed Şahîn (11) adındaki çocuk ile Evîn Xelîl (39) adındaki kadını yaraladı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı. 

ONLARCA KİŞİ KATLEDİLDİ

Türk devleti özellikle 4-10 Ekim tarihleri arasında Kuzey ve Doğu Suriye’nin geneline yönelik yoğun saldırılar düzenlemişti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin savaş suçlarına ilişkin Birleşmiş Milletler’e sunduğu raporda 224 alana 304 hava ve kara saldırısı gerçekleştiğini, bu saldırıların 221’nin top ve ağır silahlarla, 83’ünün dronlar ve savaş uçakları ile düzenlendiğini bildirmişti.  Saldırılarda 5’i Kobanêli olmak üzere 47 kişi şehit düştü, 55 kişi yaralandı. Sivil altyapılara yönelik saldırılarda 56 milyon dolarlık hasar oluştu, milyonlarca kişi elektik ve su gibi hayati önemdeki ihtiyaçlardan mahrum kaldı.

MİLYONLARCA KİŞİ ETKİLENDİ

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW)de 26 Ekim’de yaptığı açıkalmada Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarında yaşamsal önemdeki alt yapıya zarar verdiğini ve milyonlarca insanın su ve elektrik kesintilerine maruz kalmasına yol açtığını belirtti.

Açıklamada en az 18 su pompalama istasyonu ile 11 elektrik santrali kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.