Dêrik, Girkê Legê, Qamişlo ve Minbic’de işgal saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ

İşgalci Türk devletinin Garê’ye başlattığı işgal saldırılarına karşı Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyesi gençler Dêrik, Girkê Legê, Qamişlo ve Minbic’de alanlara aktı.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrik, Girkê Legê ve Minbic kentlerinde alanlara çıkan halk, Medya Savunma Alanları’ndan Gare’ye işgal saldırılarını protesto etti.

DÊRİK

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği sokaklara dökülerek serhildan çağrısı yaptı. Dêrik’teki Azadi Meydanı'nda toplanan gençler, “İşgale hayır” sloganıyla yürüyüşe başladı.

Gençler, işgalci Türk devletinin ve Garê'ye yönelik saldırılarını kınayarak, Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) direnişini selamladı.

Dêrik’teki Şehitler Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği adına basın açıklaması yapan Çekdar Amed, faşist Türk devletinin Garê’ye ve Halk Savunma Güçleri’ne (HPG) saldırıda bulunduğuna dikkat çekti.

Açıklamada, “Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği dahil olmak üzere tüm bölge halkının da işgalci Türk devletinin Kürdistan dağlarını ve Medya Savunma Alanlarının hedef alınmasına karşı seferber olmuştur” denildi.

Açıklamanın ardından Dêrik şehit anneleri adına konuşan Xalsa Abdullah, “HPG'nin direnişini kutluyoruz. İşgalci Türk devletinin Kürdistan'ın bölgelerine ve dağlarına yönelik saldırılarını kınıyoruz. Halkımızın gençlerinin Kürt halkının planlarına karşı fedakarlıklarını selamlıyoruz. Onların yolunu takip edeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Eylem, HPG'nin direnişini selamlayan ve Türk işgalini kınayan sloganlarla son buldu.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê Devrimci Gençlik Hareketi de işgal saldırılarını kınadı ve ve seferberlik ilan etti.

Girkê Legêli onlarca genç, Şehîd Xebat Meydanı’nda bir miting düzenledi.

Mitingde Devrimci Gençlik Hareketi adına konuşan Rîhan Temo, “Halkımıza ve bölgelerimize yönelik komplolar devam ediyor. Dünden bu yana yaşanan saldırılar, bu komploların devamı ve aynı zamanda Önder Abdullah Öcalan’a karşı uluslararası bir komplonun doğrulanmasıdır.

Halkımızı özgürlük ve demokratik bir ulus için ayağa kalkmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

MINBIC

Minbic Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği de bir açıklama yaptı. Minbic Devrimci Gençlik Hareketi Eşbaşkanı Ehmed El-Cemili’nin okuduğu açıklamada saldırının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uluslararası bir komplonun başlangıcına denk geldiğine dikkat çekti.

Saldırıların amacının aynı zamanda komployu canlandırmak olduğunun altı çizildi. “Komplo sadece Önderliğe değil, tüm özgür ve demokrat halklara karşı yapılmıştır” dedi.

Ehmed El-Cemîlî, gençlerin, bu saldırı ve tehditlere karşı ayağa kalkacağını ve ön saflarda mücadele edeceğini belirtti.

QAMIŞLO

Qamişlo’da da Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Türk devletinin Garê’ye olan işgal saldırılarını kınamak için kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.

“Biz bu toprağın sahipleriyiz”, “İşgalci Erdoğan yargılanmalıdır”, “Türk devletini vahşi saldırılarını kınıyoruz” pankartları açılan yürüyüşe PYD, Kongreya Star ve demokratik kurum temsilcileri katıldı.

Osman Sebri Kavşağı’nda başlayan yürüyüşte kitle sık sık “Yaşasın HPG direnişi” ve “Kahrolsun ihanet” sloganları attı. Şehit Rubar Kavşağı’nda mitinge dönüşen yürüyüşte Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Ferhan Qertimêni konuştu. Qertimêni, mevcut kazanımların Önder Öcalan’ın düşünceleri sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

“Biz sonuna kadar Öner Öcalan’ın militanları olarak kalacağız” diyen Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Milad Deli ise şöyle konuştu: “Türk devleti bunu böyle bilsin. Şehit annelerine verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Kobanê Kantonu Gençlik Hareketi’nin yaptığı seferberlik çağrısına katılıyoruz.”

Eylem, “Sonuna kadar HPG’nin yanındayız” sloganı eşliğinde sona erdi.