Dêrik halkı hava saldırısının olduğu alana yürüdü-YENİLENDİ

Dêrik halkı, akşam saatlerinde işgalci Türk devletinin uçak saldırısı düzenlediği Dêrik’in Teqil Beqil köyüne doğru yürüyüşe geçti.

Dêrik halkı işgalci Türk devleti hava saldırısının hedefi olan Teqil Beqil köyüne doğru kitlesel şekilde yürüyüşe geçti.

Türk devletinin bombaladığı Gir Kendal elektrik istasyonu önüne gelen kitle, burada açıklama yaptı. Kitle, faşist saldırılarla DAİŞ’in intikamının alınmaya çalışıldığını söyledi.

Dêrik halkı Koçerat ve Berav bölgelerine elektrik sağlayan istasyonun Türk devleti tarafından bombalanmasına tepki gösterdi. Gir Kendal istasyonu önünde yapılan açıklamayı Dêrik Meclisi Eş Başkanı Mihemed Ebdurehim okudu.

Saldırının yapıldığı istasyonun büyük bir bölgeye elektrik sağladığına dikkat çeken Mihemed Ebdurehim, “Bütün dünya Türk devletinin faşizmini görmelidir. Türk devleti halkın yaşam kaynaklarını hedef alıyor. Faşist saldırılarla DAİŞ’in intikamını almaya çalışıyor. Xiwêran’da başarısız olan DAİŞ’in intikamını Türk devleti alıyor. Uluslararası Koalisyon başta olmak üzere dünya devletleri faşist bu saldırılara dur demelidir. Bu güçler ya verdikleri sözleri tutsunlar ya da topraklarımızdan çıksınlar” dedi.

Mihemed Ebdurehim son olarak şunu söyledi: “Türk devleti ve ortakları iyi bilmelidir ki ne yaparlarsa yapsınlar direnişimizi kıramayacaklar. Haklıyız ve hep başarılı olacağız.”