Derik’te 2 şehit törenle son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen Özsavunma Güçleri üyesi Emir Sefo ve Diyar Yûsif, Derik’teki Şehit Xebat Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Derik, Girkê Legê ve Çilaxa’dan binlerce kişinin katıldığı tören, Özsavunma Güçleri’nin askeri töreni ile başladı. Törende bir konuşma yapan Cizre Bölgesi Savunma Konseyi Eş Başkan Yardımcısı Abdulehed Gewriyê, “Yurtseverlik görevini yerine getirerek şehit düşenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Gewriyê, halk olarak edinilen kazanımlara şehitlerin kanlarıyla ulaşıldığını söyledi ve onların mücadelesini devam ettireceklerinin sözünü yineledi.

Cizre Bölgesi İçişleri Konseyi Eş Başkanı Kenan Berekat da merasimdeki konuşmasında şehitlerin ailelerine taziye dileklerini iletti ve askeri güçlerin çetelere karşı direnişini selamladı.

Savaşçıların insanlık değerlerini koruduğunu kaydeden Berekat, şöyle devam etti: “Demokratik Ulus projesi Rojava’da ve Kuzey Suriye’de gerçekleşti. Bu proje, halkları faşist sistemin zulmünden kurtarmak içindir. Bu temelde Rojava ve Kuzey Suriye halklarına, topraklarımızı terörden kurtarana kadar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.”

Konuşmaların ardından Şehit Emir ve Şehit Diyar’a ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine verildi. Aileler de evlatlarının, uğruna canlarını feda ettiği hayallerini gerçekleştirmek için mücadele edeceklerinin sözünü verdi.

Merasimin sonunda şehitlerin naaşları sloganlar ve annelerin zılgıtlarıyla toprağa verildi.