Dêrik’te 9 şehit için yapılan törene binler katıldı

Rojava'ya bağlı Dêrik’te binlerce kişi Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşen 9 savaşçı için tören düzenledi

Dêrik’te binlerce kişi Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşen Ehmed Yûsif (Ceger), Mistefa El-Felac (Mistefa), Mihemed Mişel (Mihemed), Ehmed Xelef (Ehmed), Ayaz Elî, Zahid El-Kerfo (Zahid), Mehil El-Hemîd (Menhil), Mihemed El-Celûd (Mihemed), Xidir El-Ibêd (Ararat Çilaxa) ve Îsa Hemed (Îsa) için tören düzenledi.

Weteni Hastanesi’nden şehitlerin cenazelerini alan binler, Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne geldi. Şehitlikte yapılan saygı duruşunun ardından Kongra Star adına konuşan Sîlvan Efrîn, QSD’nin Sinaa Cezaevi’nde DAİŞ’i bir kez daha yendiğini söyledi. Halkların Gürzü Hamlesi’nde halkların birliğinin komplolara karşı galip geldiğini vurgulayan Efrîn, şehitlere bağlılık sözünü yineledi.

QSD komutanlarından Şiblî Şiblî, Halkların Gürzü Hamlesi’nin Kuzey ve Doğu Suriye halklarının bütün haklarını güvence altına aldığını ifade etti.

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ebdurehman Ali, Kuzey ve Doğu Suriye’nin güvenli bir yer haline gelmesinin şehitlerin emeği sayesinde sağlandığını kaydetti.

Cizre Sosyal İşler Komitesi Eş Başkanı Hisên El Ali de, “Kuzey ve Doğu Suriye halkları cephede bir kez daha kanlarını birlikte akıttı. Kutsal bu toprakları hiç kimsenin kirletmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd Ehmed, şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti. Törenin sonunda Ehmed Yûsif, (Ceger), Xidir El-Ibêd (Ararat Çilaxa), Ayazî Elî, Zahid El-Kerfo (Zahid) ve Minhil El-Hemîd’in (Minhil) cenazesi Şehîd Xebat Dêrik Şehitliği’nde sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Mistefa El-Felac (Mistefa), Mihemed Mişel (Mihemed), Ehmed Xelef (Ehemd), Mihemed El-Celûd (Mihemed) ve Îsa Hemed (Îsa) ise yarın Til Koçer’de toprağa verilecek.