Dêrik’te binlerce kişi 7 şehidi uğurladı

DAİŞ çeteleri ve Türk devletinin saldırıları sırasında şehit düşen yedi QSD savaşçısı için Dêrik’te düzenlenen törene binlerce kişi katıldı.

Dêrik’te yedi savaşçı için binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları Mihemed Mihemed (Mihyedîn), Ebdurehman Şêxo (Siyabend Bêkes), Mihemed Îsmaîl ( Şiyar Kobanê) ve Mihemed Hesen’in (Xemgîn Bilbilê)Türk devletinin 1 Şubat günü Dêrik’e bağlı Teqil Beqil köyü yakındaki elektrik istasyonunu hedef alması sonucu şehit düştü.

Hakan Yalmaz (Partîzan Amed), Medenî Bozrok (Medenî Norşîn) ve Mistefa Gûler (Mûsa Dêrsim), DAİŞ çetelerinin 20 Ocak’ta düzenlediği saldırılar arından QSD’nin başlattığı Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düştü.

Nesîbe Tetik (Arîn Bahoz) ise yakalandığı hastalık sonucu Qamişlo’da şehit düştü.

Dêrik Hastanesi’den 7 şehidin cenazesini alan kitle yüzlerce araçlık konvoylarla Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne doğru hareket etti.

Şehitlikte Dêrik Şehit Aileleri Meclisi adına söz alan Sûad Mistefa, “Şehitler halkların özgürlüğü ve onuru için mücadele etti. Aynı zamanda bütün insanlığı korumak için canlarını feda ettiler ve Türk devleti faşizmine karşı savaştılar” dedi.

Qamişlo Kantonu Meclisi Eş Başkanı Efram Îshaq, “Güçlerimiz ve Kuzey ve Doğu Suriye halkları demokratik ulus felsefesi ve ortak yaşam fikri sayesinde bu komployu boşa çıkardı” vurgusunda bulundu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) adına konuşan Mihyedîn Xêrkî ise  “DAİŞ ve terörist gruplar ne zaman bölgede yenilse faşist Türk devleti de intikam almak için sivilleri, direnişçi halkın iradesini kırmak için de hizmet merkezlerini hedef alıyor” ifadelerini kullandı.

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mehmûd Ehmed, 7 savaşçının şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Savaşçılar zılgıtlar arasında toprağa verildi.