Devrimci Komünarlar, Ceren Güneş'i andı

Devrimci Komünarlar, geçtiğimiz yıl şehit düşen Ceren Güneş'i andı.

Devrimci Komünarlar, Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik MK üyesi Ceren Güneş'in (Özge Aydın) şehadetinin birinci yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Ceren yoldaşın, Serêkaniyê-Til Temir cephe hattında, işgalci TSK ile savaşırken ölümsüzleşmesinin, birinci yıl dönümündeyiz. Ceren yoldaş, hiç kuşkusuz ki, devrimciliği yüreğinin içerisine kazımış, başka yüreklerle ortaklaşmış, hakikati aramaktan bir adım geri durmayan; bulmak adına eyleyen, eylerken aramaya devam eden, her anlamda mevcut düzenin sınırlarını parçalamak için taarruzda olan, devrimci bir komünardı" denildi.

Güneş'in Muğla’da emekçi bir ailenin çocuğu olarak doğduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Çok küçük yaşlarından itibaren ailesi ile birlikte tarlalarda, zeytin bahçelerinde, üzüm bağlarında çalışarak büyüdü" vurgusunda bulunuldu.

'GENÇLİK BU KÖHNE İKTİDARI YIKACAK!'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Aralık 2015’de, Türkiye’nin ve Kürdistan’ın dört bir yanı, IŞİD aracılığıyla, AKP rejimi tarafından kan ağlatılırken, Ceren öfkesini bir bombanın içine sığdırarak, cihatçıların bir karargâhını imha etme cüretini gösterenlerdendi. O artık Özge değildi. Bu çok açık ve barizdi. O artık Ceren Güneş olmuştu.

Bu cüretin hemen akabinde, Rojava topraklarına geldi. Çok kısa bir süre sonra Minbic savaşına katıldı.

Ceren, Devrimci Komünarlar’a, her zaman hatırlanacak, örnek alınacak ve geleceğe taşınacak bir devrimciliği miras bıraktı.

Türkiye gençliği, Ceren’in hayallerini bir güce kavuşturacak, gerçeğe dönüştürecek ve tıpkı Ceren gibi, yüreklerinde saklı tuttukları gizil devrimcilik ile bu köhne iktidarın bütününü sarsacak ve yıkacaklardır!"