Dibis köyündeki katliam protesto edildi

Eyn Îsa İlçe Meclisi ile Girê Spî Kantonu Meclisi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Dibis köyündeki katliamını protesto etti.

Eyn Îsa İlçe Meclisi, işgali Türk devleti ve çetelerinin Dibis köyüne gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Eyn Îsa İlçe Meclisi Sözcüsü Werde Muslim tarafından okunan açıklamaya Eyn Îsa İlçe Meclisi ile Girê Spî Kantonu Meclisi’nin onlarca üyesi katıldı.

Açıklamada bu sabah Dibis köyünde bir sivilin katledildiği ve 5 sivilin yaralandığı katliam kınandı.

Rusya ve Şam hükümetinin işgalci Türk devletinin sivillere dönük gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasına dikkat çekilen açıklamada, “Onlar savaşın cephesindeki sivillerin güvenliğini garanti altına almak için buradalar” denildi.

Açıklamanın devamında, uluslararası topluma işgalci Türk devletine müdahale edilmesi çağrısı yapıldı.

İşgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri M4 karayolunda hâkimiyet kurmak için bugün saat 04.00 sularında Eyn Îsa’nın batısındaki Dibis köyüne işgal saldırısı gerçekleştirdi. Ancak QSD savaşçıları meşru savunma temelinde karşılık vererek saldırıları geri püskürttü.

KATLETTİLER, TALAN ETTİLER

İşgalcilerin köye yönelik saldırısında Mecid El Ewede (35) hayatını kaybetti, 5 sivil yaralandı. Yaralanan 3 sivilin Zeynep Mihemed Şerif (30), Mihemed Şerif El Ewed (83) ve Terfa Meri El Naşi olduğu öğrenildi.

Türk devleti çeteleri ayrıca köydeki sivillerin evlerini talan ederek, onlarca koyun çaldı.

Bu saldırı işgalci Türk devleti ve bağlı çetelerinin son 6 günde köydeki sivillere dönük ikinci katliamıdır. İşgalciler geçtiğimiz cuma günü (17 Eylül) sivillere dönük bir katliam gerçekleştirmişti. Bu katliamda aralarında bir çocuğun da olduğu 4 sivil yaşamını yitirmiş, 3 sivil de yaralanmıştı.