Dirbesiyê halkı: Saldırılar bizi yıldıramayacak

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye halkları 2 Kasım Dünya Rojava Günü'nde alanlara çıktı. İşgal saldırılarına tepki gösteren Dirbesiye halkı, "Saldırılar bizi yıldıramayacak" dedi.

2 Kasım Dünya Rojava Günü nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca insan alanlara çıktı. Dirbesiyê halkı da Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi. İşgale karşı direnişi seçeceklerini söyleyen Dirbesiyê’nin Segirka ilçesi Belediye Eşbaşkanı Yusif Mıhammed, "Bütün dünyada Kürtler ve dostları bir arada Rojava’ya sahip çıkıp, Dünya Rojava Günü'nde alanlara indi. Bizler de büyük bir coşku ile alanlardayız. İşgalci güçler Rojava'yı ele geçirdiklerini söylüyorlar. Bugün burada verilen savaş aslında varlık yokluk savaşıdır.

Bu süreçte şehitler de verdik, yaralılarımız da oldu ve göç etmek zorunda bırakıldı. Buna rağmen bizler topraklarımız üzerinde direnmeye devam ediyoruz. Umut ediyoruz ki direnişin ardından büyük bir başarı da elde edeceğiz. Direnişimiz devam edecek, işgalcileri topraklarımızda bırakmayacağız. Böylesi tarihi zamanlardan geçerken Kürt sorunu bugün ilk kez bu kadar dile geliyor ve çözüme yakın bir sürece giriyor" diye konuştu.

BU TOPRAKLARI BIRAKMAYACAĞIZ

Rojava'da devam eden Onur Direnişi'ne dünya çapında destek olduğunu vurgulayan Adalet Omer, "Bugün bu topraklarda destan yazılmaktadır. Direnen halkın kurduğu bir sistem var, bu sistemi hedef almakta ve halkı köleleştirmek istemektedirler. İşgalci Türk devleti Erdoğan şahsında kazanımlarımıza saldırmakta ve tehdit etmektedir. Efrîn’de de yine bu şekilde saldırdılar ve halkı göç etmek zorunda bıraktılar. Bu temelde de günümüzde de inanç yerlerimize, çocuklara ve halklara saldırmaktadırlar.

Bizler Rojavalı halklar olarak direnecek ve kazanacağız. Bu kazanımlarımızı bugüne kadar koruyan QSD, YPG-YPJ güçleriydi. Onlar dışındaki kimseyi kabul etmeyeceğiz. Halkımız da topraklarında yaşamakta ve direnmektedir. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu topraklar bizim ve bırakmayacağız. Bu topraklardan çıkmayacağız" ifadelerini kullandı.

‘HALKLARIN KÜLTÜRÜ YOK EDİLMEK İSTENİYOR’

Kültür Sanat çalışmalarında yer alan Abdurrahman, çok acımasız bir saldırı ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "Kirli bir siyaset yürütülmeye çalışılıyor. Buradan bütün dünya halklarına seslenmek istiyoruz ve diyoruz ki; Kürt meselesi ve siyasi olarak artık bir çözüme ulaştırılmalıdır. Kürt halkı direnişçi bir halktır, kültürüne bağlı bir halktır ve yüzlerce yıldır sömürge altına alınmak isteniyor. Artık sorunlarımızın çözüme ulaşmasını istiyoruz. Bu kirli saldırıları artık durdursunlar" diye konuştu.