DKP/BÖG Efrîn direnişçisi Nurhak Cem’i andı

Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) ve Devrimci Komünarlar Partisi (DKP), bir yıl önce Efrîn’de AKP-MHP faşizmine karşı savaşta hayatını kaybeden Nurhak Cem’i andı.

Yazılı bir açıklama yapan DKP/BÖG, bir yıl önce başlayan Efrîn’e yönelik işgal saldırı ve bu savaşta hayatın kaybeden yoldaşlarını andı.

Açıklamada Efrîn’e yönelik işgal saldırıları ve buna karşı gerçekleştirilen direnişe ilişkin şunlar ifade edildi:

“AKP-MHP faşizmi Kuzey Kürdistan topraklarındaki işgalciliğini bir yıl önce gerçekleşen ve sürmekte olan Efrîn işgal harekatı ile birlikte Kuzey Suriye’ye taşımıştır. İşgal harekatı karşısında başta Efrîn halkı olmak üzere Kürt, Arap ve Enternasyonalist devrimci güçler işgalci, sömürgeci T.C faşizmine karşı Efrîn direnişinde yer almıştır.

İşgale karşı 2 ay boyunca cephe cephe direnişin odağı olan Efrîn, T.C faşist sömürgeciliğinin çeteler ve yoğun askeri teknik saldırısının merkezi haline gelmiş, Efrîn’de sağlam tek bir bina kalmayacak şekilde savaş uçaklarının ve tankların yoğun bombardımanına tutulmuştur. İşgalcilere karşı gerçekleştirilen bu direniş tarihte ezilen halkların, devrimcilerin onurlu duruşlarına, fedakarlıklarına bir kez daha tanıklık etmiş, Efrîn Çağın Direnişi haline gelmiştir.

Efrîn işgalinin üzerinden henüz bir yıl geçmişken, T.C sömürgeciliği bir bütün Kuzey Suriye topraklarına yönelik yeni bir işgale hazırlanmaktadır. Efrîn’de başarı yakalayamayan AKP-MHP faşizmi daha fazla savaş daha fazla işgal mantığı ile evdeki hesabı dışardaki sömürgecilik ile tutturmaya çalışmaktadır. Artık işgal ve sömürgecilik üzerinden T.C faşizminin kurduğu savaş siyaseti iktidarın sürdürülebilirliğin tek argümanı haline gelmiştir. Çökmüş olan ekonomi ve büyüttüğü siyasal kriz, savaş siyasetiyle birlikte bir kara delik oluşturmuştur.

Faşizm son gücünü krizi sömürgecilikle aşmanın peşinde yeni bir işgal harekatı başlatmak için kullanıyor ve savaşa hazırlanıyor. Bu hazırlığa karşı başta kent merkezleri, kırlar ve devrimci savaş alanları olmak üzere devrimci bir hazırlık ve direniş bizleri bekliyor.”

Açıklamada, işgale karşı direnişte hayatını kaybedenler anılarak şunlar belirtildi:

“DKP ve BÖG olarak bir yıl önce başlayan Efrîn işgal harekatına karşı geliştirilen direnişte yer alan Nurhak Cem, Bayram Ali Akdeniz yoldaşımızın ve siper yoldaşları Tirej, Sinan, Ulaş, Zeynel, Taylan, Özgür, Şahin yoldaşların birleşik devrimci duruşu, enternasyonalizme olan bağlılıkları bugün devrimci hazırlığın ve direnişin pusulasıdır.

Bir yıl önce bugün aynı siperde, omuz omuza Efrîn’de T.C sömürgeciliğine karşı savaşta ölümsüzleşen Nurhak, Tirej ve Ulaş yoldaşlar yeni bir birleşik devrimci atılımın, enternasyonelde ısrarın öncü devrimcileridir.

Nurhak Cem(Görkem Tuğal) yoldaşımız önce Rakka’da IŞİD çetelerine karşı savaşın içerisinde sonra da Efrîn’de IŞİD emiri AKP-MHP faşizmine karşı kesintisiz devrimci savaşımızın yılmaz bir neferi olmuştur. Doğup, büyüdüğü Çukurova topraklarında öğrendiği devrimciliği, sosyalizmi halkların özgürlük mücadelesinde bilinç ve eylemi ile sergilemiştir.

Devrimci Komünarlar Partisi ve Birleşik Özgürlük Güçleri’nin işgale ve sömürgeciliğe karşı kentlerde, kırlarda ve devrimci savaş alanlarındaki hazırlığı Nurhak’ça ve onun gibi devrim ve sosyalizm mücadelesini ileriye taşıyan tüm ölümsüzlerden aldığı güçle gerçekleşmektedir.

Başta Efrîn’i işgalcilerden temizlemek için ve gerçekleşecek her türlü işgalci, sömürgeci diğer faşist hamlelere ve Türkiye halklarına dayatılan faşizme karşı Nurhak’lar gibi direneceğiz, mutlaka kazanacağız!”