DKP/BÖG Hesekê’de ‘ölümsüzleşen’ Partizan Amed’i andı

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) Merkez Komitesi, Hesekê’de DAİŞ çetelerine karşı operasyon sırasında “ölümsüzleşen” Partizan Amed kod adlı Hakan Yılmaz'ı andı.

DKP/BÖG Merkez Komitesi, 20 Ocak’ta Hesekê’deki Sinaa cezaevini ele geçirmeye çalışan DAİŞ çetelerinin saldırılarını hatırlatarak, “Çeteler bu saldırıyı doğrudan faşist Erdoğan rejiminin destek ve planlamasıyla gerçekleştirmiştir. Çeteler Hasekê saldırısıyla Rojava devriminin önemli merkezlerinden biri olan Haseke şehrinde IŞİD'i yeniden diriltmeyi hedeflemişlerdir” dedi.

Bu saldırının QSD güçlerinin kararlı direnişi ile boşa düşürüldüğünü belirten DKP/BÖG, “Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçısı Partizan Amed (Hakan Yılmaz) yoldaş IŞİD çetelerine karşı verilen mücadelede Hasekê savunmasında enternasyonalist devrimciliğin sürdürücüsü olarak yer aldı. 21 Ocak tarihinden itibaren İŞID çetelerine karşı gerçekleşen operasyonlara güç veren Partizan yoldaş 25 Ocak Salı günü Guveyran Mahallesinde bir evde çetelere dönük devrimci operasyon sırasında ölümsüzleşti. Yaşanan çatışma sırasında Partizan yoldaşın ölümsüzleşmesinde rol oynayan IŞİD çeteleri özgürlük güçleri tarafından tamamen etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

1991 Bingöl doğumlu olan Partizan Amed’in genç yaşından itibaren yurtsever bir ailede büyüdüğünü ifade eden DKP/BÖG, “Çocukluğu Amed şehrinde geçen, politik görüşlerinden dolayı bir süre tutsak kalan Partizan yoldaş hapishaneden çıktıktan sonra Kobane Direnişi’ni desteklemek için seferberlik gücü olarak Rojava Devrimi’ne katılıp, ölümsüzleştiği ana kadar Rojava Devrimi’ni birçok cephede savunmuştur” diye ekledi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Partimiz DKP/BÖG; Partizan yoldaşın bir özgürlük savaşçısı olarak sürdürdüğü devrimci savaş çizgisini sonuna kadar yürüteceğimizi bir kez daha ilan ediyor. Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimini gerçekleştirmek tarihsel sorumluluğumuzdur. Bu mücadele içerisinde Partizan yoldaş gibi devrimcilerin hatıraları bizlere yol gösterecektir.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan birleşik devriminin zafere ulaşması Partizan yoldaş başta olmak üzere ölümsüzleşen bütün yoldaşlarımızın ideallerinin gerçekleşmesi anlamına gelecektir. Sen rahat uyu Partizan yoldaş, silahın yerde kalmamıştır.”