DKP/Birlik, Ceren Güneş’i andı

DKP/Birlik, iki yıl önce Rojava’da Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direniş sırasında şehit düşen Merkez Komite üyesi Ceren Güneş’i andı.

DKP/Birlik yaptığı açıklamada, “DKP/Birlik Merkez Komite üyesi Ceren Güneş yoldaşın ölümsüzleşmesinin ikinci yıl dönümündeyiz. Bundan iki yıl önce, Ceren yoldaş, TC devletinin işgal saldırılarına karşı savaşırken, Serêkaniyê-Tıl Temir hattında ölümsüzlüğe yürüdü” diyerek Güneş’i andı.

“Ceren, tarihin durduğu bir zaman aralığında yaşamıştı. Gezi’den Rojava’ya uzanan o kırılma anında kendini tanımlamıştı” diyen DKP/Birlik, Ceren Güneş’e ilişkin şunları ifade etti:

“Ceren, hakikati yaşadı. Hakikat için emek verdi. Hakikat için savaştı. Hakikat için bedel ödedi. O bir hakikat savaşçısıydı. Boş zamanlarını değil ömrünü devrime adadı. O yüzden Ceren, tıpkı tüm diğer ölümsüzlerimiz gibi artık hakikatin bir parçasıdır. Hakikat, bir 3 Kasım sabahı, onun ölümsüz bedeninde tecessüm etmiştir. Ceren artık bir birey değildir, o, özdür. Özü özümsemek, kendimizde yaşatmak ise her birimizin görevidir.

Ceren, teorik kavrayışı, siyasal bakış açısı, ideolojik duruşu, gündelik yaşamı, askeri tavrı, sahici pratiği ve tüm bunları bütünleştiren iradesi ile Devrimci Komünarlar’ın kutup yıldızıdır. O, coğrafyamızın tüm halklarını ve emekçilerini özgürleştirecek devrimci savaşın ve bu minvalde yürütülen silahlı mücadelenin ölümsüz bir komutanı; önderlerinden birisidir. O, nasıl ki Paramaz’ın, Bedreddin’in, Aziz’in, Cemre’nin, Mehmet’in ve bir bütün olarak kendisinden öncekilerin açtığı yoldan yürüdüyse, biz de, onun adımladığı ve arşınladığı yoldan yürüyecek, zafere ulaşacağız! And olsun ki, bizim olanı alacak, gökyüzünü de yeryüzünü de özgür kılacağız!”