Dört şehit için Berxwedan Kampı’nda anma töreni

Efrîn Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, farklı tarihlerde şehit düşen QSD ve YPG savaşçıları ile HPG gerillalarını andı.

Dört şehit için, Fafîn ilçesine bağlı Berxwedan Kampı’nda düzenlenen anmaya binlerce kişi katıldı.

2016 yılında Zap’ta şehit olan HPG gerillası Xalid Sîdo (Zîbar Kebar), 2021 yılında Qendil’de Ciger Efrîn (Mistefa Bekirî), 20.02.2018 yılında Çağın Direnişi’nde şehit olan YPG savaşçısı Ocalan Seîd (Şoreş Kobanê), 1 Şubat 2022’de Hesekê’de şehit olan QSD savaşçısı Mihemed Hesen (Xemgîn Bilbilê) için yapılan anmada ailelere başsağlığı dilendi.

Efrîn Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Xedice İbo, şehitlerin özgürlük yolunu aydınlattığını ve düşmanın politikalarını boşa çıkardığını belirtti.

İbo, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun hala devam ettiğini ifade ederken, Türk devletinin işgal ettiği alanlarda işlediği suçlar ve yaptığı işkencenin uluslararası komplonun bir parçası olduğunu vurguladı.

Efrîn Kantonu Meclisi Üyesi Mihemed Şêx Qenber, işgal saldırıları karşısında Efrîn halkının direnişine dikkat çekerek, “Harap ve yıkık evlerde, çadırlarda devam eden mücadele ve direniş ile uluslararası- komplocu güçlere çok iyi mesajlar verildi. Direniş mesajımızı her zaman dünyaya ulaştıracağız. Yıkık evlerde, çadırlarda da kalsak şehitlerimizden, topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmalar arsından Efrîn Bölgesi Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC-D) Üyesi Mihemed Ebdî ve Bêrîvan Cafer, 4 savaşçının şehadet belgesini okuyarak, ailelerine teslim etti.