Dünya Rojava Günü için on binler alanlara çıktı

Qamişlo Kantonu’ndaki tüm kentlerde, Dünya Rojava Günü için on binlerce kişi alanlara çıktı. Direnişin selamlandığı eylemlerde, Türk devleti protesto edildi.

QAMİŞLO
Cizre Bölgesi’nin Qamişlo Kantonu’ndaki tüm kentlerde bugün, 2 Kasım Dünya Rojava Günü için yürüyüşler düzenlendi.
Qamişlo kentinde binlerce kişi, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etmek ve 2 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü kutlamak amacıyla alanlara çıktı.
Qamişlolu Kürt, Arap, Süryani yüzlerce kişinin yanı sıra Özerk Yönetim heyeti, siyasi partilerin temsilcileri, sanatçılar ve din insanları da yürüyüşe katıldı.
Yürüyüşte işgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşenler ve YPG-YPJ’li şehitlerin posterleri ile QSD bayrakları taşındı.
Kitle, “QSD Temsilcimizdir”, “2 Kasım Dünya Rojava Günü”, “Her Yer Rojava Her Yer Direniş” ve “Hepimiz QSD’liyiz” yazılı pankartlar taşıdı.
Yürüyüşe, işgalcilerin saldırılarından dolayı Serêkaniyê’den göç etmek zorunda kalan halk da katıldı. Kent merkezinde başlayan yürüyüş, Onur Direnişi’ni selamlayan sloganlarla Xerbî Mahallesi'ne kadar devam etti.
Eylemde konuşan Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Talat Yûnis, DAİŞ terörünün Kuzey ve Doğu Suriye halkları tarafından bitirildiğini ancak işgalci Türk devletinin DAİŞ’i yeniden canlandırmak istediğini söyledi.

TIRBESPIYÊ
Tirbêspîyê’de 2 Kasım Dünya Rojava Günü vesilesiyle yürüyüş düzenlendi. Kongreya Star merkezi önünde toplanan yüzlerce kişi, “Her Yer Rojava, Her Yer Direniş”, “2 Kasım Dünya Rojava Günü” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.
QSD bayrakları, şehit fotoğrafları ve Türk devletinin katliamlarını gösteren fotoğraflar taşıyan kitle, ilçe merkezine doğru yürüdü. İlçedeki esnaflar da yürüyüşe destek için kepenk kapattı.
Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınayan kitle, QSD’nin direnişini selamladı.
Kongreya Star adına Şaha Hesen ve Tirbêspîye İlçe Meclisi Üyesi Hesen Sadat günün önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AMÛDÊ
Amûdê ilçesinde ise Şengal Kavşağı'nda toplanan yüzlerce kişi, ilçe merkezinde bulunan Şehit Cihad Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi temsilcileri katıldı.
Şehit Cihad Meydanı’nda bir konuşma yapan Cizre Bölgesi Ekonomi Komitesi Eşbaşkanı Remziye Mihemed, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ülkelerini korumak için ödediği bedelleri hatırlattı.
Özerk Yönetimin kazanımlarına dikkat çeken Mihemed, bu kazanımlara sahip çıkacaklarını ve bölgedeki rollerinin görmezden gelinmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

DÊRIK
Dêrik’te yüzlerce kişi 2 Kasım Dünya Rojava Günü’nü kutlamak amacıyla alanlara çıktı. Azadi Meydanı’nda başlayan yürüyüşe, aşiret liderleri, din alimleri, siyasi parti üyeleri ve sivil toplum örgütleri katıldı. Yürüyüşte Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınandı ve QSD direnişini selamlayan sloganlar atıldı.
Marşoni Kilisesi önünde mitinge dönüşen yürüyüşte, Kongreya Star, Dêrik İlçe Meclisi ve siyasi partiler açıklamalar yapıldı.
Kuzey ve Doğu Suriye halklarını koruyan tek gücün QSD olduğu ifade edilerek, QSD’nin amacının halkların topraklarını savunmak ve Türk işgaline son vermek olduğu kaydedildi.

GIRKÊ LEGÊ
Girkê Legê’de Şehit Xebat Meydanı’nda başlayan yürüyüşte konuşan Suriye Kadınları Meclisi Sözcüsü Lîna Berekat, “İşgalci Türk devleti güvenli bölge adı altında bölgelerimizi işgal ediyor. Türk devletinin amacı DAİŞ’i, yeniden canlandırmaktır. Türk devleti insanlık dışı uygulamaları, işkenceleri ve sivil katliamlarıyla gerçek yüzünü bütün dünyaya gösterdi. Kuzey ve Doğu Suriye halkları olarak topraklarımıza yönelik planların karşısında duracağız” dedi.

TIL KOÇER
Til Koçer’de, ilçe giriş kapısı önünde toplanan yüzlerce kişi, Kasım Dünya Rojava Günü’nü kutlamak üzere yürüyüşe geçti. Yürüyüşte QSD direnişi selamlandı.
Mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Til Koçer İlçe Meclisi Eşbaşkanı Newaf Cidan, “Kuzey ve Doğu Suriye’deki Arap, Kürt, Süryani ve bütün halklar devrime destek verdi. Teröristleri Kuzey ve Doğu Suriye’den çıkarttık. Hep birlikte topraklarımızdaki Türk işgaline de son vermeliyiz” dedi.

ÇILAXA
Çilaxa ilçe merkezinde de yüzlerce kişi, Dünya Rojava Günü’nü kutlama amacıyla alanlardaydı. Yürüyüşe sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğretmenler de katıldı. İlçe merkezinde başlayan yürüyüş, geçiş kapısına kadar devam etti. Yürüyüşte QSD direnişi selamlandı.
Yürüyüşte konuşan Qamişlo Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Efram Ishaq, Rojava Devrimi’ne, Kuzey ve Doğu Suriye’de Türk devleti ve DAİŞ çetelerine karşı direnişe dikkat çekti.
İshaq, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.