EÖT: Nerede zulüm varsa orada direniş vardır

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına karşı açıklama yapan Enternasyonal Özgürlük Taburu, "Nerede zulüm varsa orada direniş vardır. Direnişin en ön saflarında QSD savaşçılarıyla birlikte omuz omuza savaşan enternasyonaller vardır" dedi.

Enternasyonal Özgürlük Taburu (EÖT) Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yazılı bir açıklama yaptı. Soykırım ve talandan başka hiçbir rolü olmayan Türk ordusunun işgalini kalıcılaştırmak ve genişletmek istediğine dikkat çekilen açıklamada, "Mazlum Rojava halkını savaş uçakları ve imha edici ağır silahlarla sindirmek korkuyla köleleştirmek isteyenler şunu unutmamalıdır ki karşılarında özgürlük bilinci ve savaş kararlılığıyla donanmış direniş kahramanları var. Ve bu direniş türkülerine kadın-erkek enternasyonal savaşçılarda eşlik ediyor.

Enternasyonalle daha güçlü çıkmaktadır özgürlük türküleri. Dünyanın esirlerini ancak enternasyonalle uyandırabiliriz. Zulme karşı hıncı olanların örgütlendiği Enternasyonal Özgürlük Taburu barbar TC ve IŞİD çetelerine karşı bizleri kurtaracak olanların kendi silahlarımız olduğunun bilinciyle savaşıyorlar. İşgalci cellatları döktüğü kanda boğacak olanların direnişi ve kavgası sürüyor. Enternasyonal Özgürlük Taburu TC işgaline karşı aktif direniştedir.

Direniş mevzilerinde konumlanan enternasyonal savaşçıları direniş bayraklarını yükseklere kaldırarak özgürlük türkülerini kendi dillerinde söylüyorlar. Nerede zulüm varsa orada direniş vardır. Direnişin en ön saflarında QSD savaşçılarıyla birlikte omuz omuza savaşan enternasyonaller vardır. Zulme karşı hıncı olan dünyanın emekçilerini Enternasyonal Özgürlük Taburu saflarında birleşmeye ve savaşmaya çağırıyoruz. Bizleri kurtaracak olan özgürlük silahlarımıza sarılmaya davet ediyoruz" denildi.