Efrîn’de 16 günde en az 73 kişi kaçırıldı

İşgalci Türk güçleri, Efrîn’in Cindirês ilçesinde bir baba ve oğlunu Türkiye’ye kaçırdı. Efrîn bölgesinde son 16 günde en az 73 kişi kaçırıldı.

Alınan bilgilere göre işgal altındaki Cindirês ilçesinde 15 Eylül Pazar günü, Ebdo Îbiş ile oğlu Menan Ebdo Îbiş kaçırıldı.

Yerel kaynaklara göre baba ile oğlun Türkiye’ye götürüldü.

13 Eylül günü de Türk devleti çeteleri, Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Wezawiyê köyü nüfusuna kayıtlı Şiyar Nezmî Hemo adlı genci Şêrawa’da kaçırdı. Gencin ailesinden 15 bin dolar fidye istendiği öğrenildi.

Aynı gün Cindirês ilçesine bağlı Dêrbelût köyünde Feyleq El Şam çeteleri tarafından 9 sivil kaçırıldı.

Sivillerin hedef alındığı bu saldırılar son aylarda boyutlandı. Kaçırma vakalarının yaşanmadığı gün yok gibi. Temmuz ayı başından bu yana yüzlerce kişi kaçırıldı. Temmuz ve Ağustos’ta kaçırılanların sayısının 500’den fazla olduğu bildiriliyor. ANF’nin hesaplarına göre Eylül ayı başından bu yana en az 73 kişi kaçırıldı. Gerçek sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.