Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Efrîn'de 7 sivil kaçırıldı, köy halkına ateş açıldı

Türk devletine bağlı çeteler, Efrîn’in Cindirês ilçesine bağlı Kefer Sefrê köyünde 7 sivili kaçırdı ve direnen köylüleri ateş açarak yaraladı. Eylül ayı başından bu yana en az 52 sivil kaçırıldı.

Cindirês ilçesinin Kefer Sefrê köyüne dün akşam saatlerinde, işgalci Türk devletine bağlı ‘Semerkant Tugayı’ adlı çete tarafından peş peşe saldırı düzenledi. Saldırılarda köy içinde rastgele ateş açıldığı ve 7 sivilin kaçırıldığı öğrenildi.

Köye yönelik ilk saldırıda kaçırılan sivillerin isimlerinin Dilşan Koçer ve eşi Ebdilrehman Bermece, Zelûx Hisên, Mihemed Bermece ile açılan ateş sonucu bir parmağını kaybeden Xelîl Bermece olduğu kaydedildi.

KÖY HALKI DİRENDİ

Yerel kaynaklar, Türk devletine bağlı çetenin ikinci saldırısında köy halkının çetelere karşı direnişe geçtiğine, halka doğrudan ateş açıldığına dikkat çekti. Açılan ateş sonucu köydeki 4 sivil yaralandı. Saldırının ardından Abdurrehman Bermece, Şaban Bermece ve Murad Bermece adlı siviller çeteler tarafından kaçırıldı.

Kaçırılan sivillere ait telefonların çeteler tarafından gasp edildiği ve sivillerin götürüldüğü yerin bilinmediğini belirtildi.

Çeteler, bu saldırılardan önce yine 10 Eylül Salı günü öğle saatlerinde aynı köyden 7 sivili kaçırmıştı.

10 Eylül günü ayrıca işgalciler Efrîn’deki Cîhan Hastanesi yöneticisi 75 yaşındaki doktor Sebir Henan’ı kaçırdı. Henan’ın akıbeti hakkında bir bilgi edinilemedi.

Çetelerin Ağustos ayı içerisinde Efrîn’de kaçırdığı Hemada Hisên Henfî isimli sivilin ise 9 Eylül’de katledildiği öğrenildi. Hemada’nın cansız bedeninde çekilen görüntülerde, işkence izleri net bir şekilde görülüyordu.

11 GÜNDE EN AZ 52 SİVİL KAÇIRILDI

Sivillerin hedef alındığı bu saldırılar son aylarda boyutlandı. Kaçırma vakalarının yaşanmadığı gün yok gibi. Temmuz ayı başından bu yana yüzlerce kişi kaçırıldı. Temmuz ve Ağustos’ta kaçırılanların sayısının 500’den fazla olduğu bildiriliyor. ANF’nin hesaplarına göre Eylül ayı başından bu yana en az 52 kişi kaçırıldı. Gerçek sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.