Efrîn, Ezaz ve Mare'de 4 çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrîn, Ezaz ve Mare'de gerçekleştirdiği eylemlerde 4 çete öldürüldü.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE): Efrîn, Ezaz ve yanı sıra Mare bölgelerinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik bir dizi eylem gerçekleştirildiğini duyurdu. 

Eylemlerin ayrıntıları şöyle:

"12 Eylül tarihinde Efrin şehir merkezine bağlı yeni köprü ve 2. köprü yolu güzergahında işgalci Türk ordusu ve teröristlerine yönelik 2 eylem düzenlenmiştir. Eylemde işgalci gruplar maddi hasara uğrarken, ölü veya yaralı sayısı tespit edilememiştir.

13 Eylül tarihinde Şêrawa ilçesine bağlı Basilê köyü çevresinde işgalci Türk ordusu güdümündeki çete gruplarına ait bir askeri üsse yönelik birliklerimizce bir eylem düzenlenmiştir. Eylemde üs bölgesinin tahrip edilmesi sonucu 3 işgalci asker ağır yaralanmıştır.

13 Eylül Tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Kefer Xaşir köyü civarında işgalci Türk ordusu güdümündeki çete gruplarına ait uçaksavar yüklü bir araca yönelik birliklerimizce ağır silahlarla eylem düzenlenmiştir. Eylemde içerisindeki 2 çete ile birlikte araç imha edilmiştir.

13 Eylül tarihinde Mare bölgesine bağlı Seyid Elî köyü civarında bir grup teröriste yönelik keskin nişancı timlerimizce düzenlenen eylemde 1 çete üyesi öldürülmüştür.

Aynı tarihte Mare bölgesine bağlı Til Malid köyü çevresinde işgalci Türk ordusu güdümündeki çete gruplarına ait mevzi ve barınaklara yönelik düzenlenen etkili eylemde 1 çete üyesi öldürülürken, 2’si yaralanmıştır.

Öte yandan 11-13 Eylül tarihleri arasında işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarınca Şera ilçesine bağlı Mer’enaz ve Malikiyê köylerinin yanı sıra Şêrawa ilçesine bağlı Bênê ve Aqîbê köylerindeki sivil yerleşim alanları obüs ve havan toplarıyla hedef almıştır. Düzenlenen saldırıda siviller maddi ziyana uğrarken, işgalcilere ait dronelar Şera’da keşif faaliyetlerinde bulunmuştur."