Efrîn halkı: Til Rifet’i savunacağız

Binlerce Efrîn'li, Türk devletinin saldırılarını protesto ederek, "Til Rifet’i savunacağız" mesajını verdi.

Binlerce Efrînli işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırı tehditlerini protesto etmek için Til Rifet ilçesinde bir araya geldi.
Til Rifet Kavşağı’na yürüyüşe geçen halk, üzerinde “Uluslararası sessizliğe hayır”, “Uluslararası sessizlik bizi öldürüyor” yazılı pankartlar taşıdı.

SALDIRILAR KINANDI, DİRENİŞ SELAMLANDI

Mitinge dönüşen eylemde konuşan Efrîn Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Zelûx Bekir, işgalci Türk devletinin Til Rifet ilçesine ve Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırı tehditlerini kınadı.
Efrînli göçmelerin, Şehbalıların ve Til Rifet ilçesindeki şehit annelerin direnişini selamlayan Zelûx Bekir, “Halkın direnişiyle işgalcileri Suriye topraklarından çıkaracağız. Şehba halkının direnişi Efrîn’de Türk devletine karşı 58 boyunca sürdürülen direnişin devamıdır. Biz çocuklarımız olmadan yaşayamayız ama ülkemiz olmadan da yaşayamıyoruz. Bütün gücümüzle işgalcilere karşı direneceğiz. Türk devleti tehditleriyle iç krizini dışarıya taşırmak istiyor” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Şehba Kantonu halkı adına konuşan Mihemed Weysi, şehitlerin Şehba bölgelerini özgürleştirmek için verdiği bedellere işaret ederek, “Türk devleti kendi ulusal güvenliğini koruma bahanesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’de çocuk yaşlı demeden öldürüyor. Uluslararası toplumu Türk devletinin suçlarına sınır getirmeye çağırıyoruz. Türk devleti özel savaş yöntemleri kullanarak Kuzey ve Doğu Suriye halkları arasında karışıklık çıkarmak istiyor.  Amacı Halep’ten Musul’a kadar işgal etmektir” dedi.
Miting Şehba ve Til Rifet halklarının direnişinin selamlandığı sloganlarla sona erdi.