HRE'den Efrîn, Mare ve Ezaz’da intikam eylemleri

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 13 ile 15 Ekim 2019 tarihleri arasında Efrîn, Mare ve Ezaz’da işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 3 işgalci öldürülürken, 14'ü de yaralandı.

HRE açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"13 Ekim günü Şêrawa ilçesine bağlı Birc Heyder ile Beradê köylerinde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara yönelik keskin nişancı timlerimizce 2 suikast eylemi düzenlenmiştir. Eylemde 1 terörist öldürülürken, 1’i de yaralanmıştır.

14 Ekim günü Ezaz kent merkezinde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara yönelik birliklerimizce sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucu netleştirilememiştir

14 Ekim günü Şehba bölgesine bağlı Til Medîq köyü çevresinde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara yönelik birliklerimizce düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda 1 terörist öldürülürken, 1’i yaralanmıştır.

Aynı günde Mare kentinde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara yönelik keskin nişancı timlerimizce düzenlenen suikast eylemi sonucunda 1 öldürülmüştür.

15 Ekim günü Ezaz kent merkezinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplara yönelik güçlerimizce düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda 2’si ağır, 12 terörist yaralanmış ve eylemde işgalci ordu maddi hasara uğramıştır."