Ehmed: Mücadeleyi büyütmemiz hayati önemde

QSD Genel Komutanlık Üyesi Newroz Ehmed, "Mücadelenin büyütülmesi hayati önemde. Mücadele ve fedakârlık olmadan özgürlük mümkün değil” dedi.

Mücadelenin büyütülmesinin hayati olduğunu belirten Newroz Ehmed, demokratik modernite ve halkların kardeşliği sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Birinci Şehit Aileleri Meclisi Kongresi, bin delegenin katılımıyla Hesekê’deki Serdem Kültür Sanat Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongrede konuşma yapan isimlerden Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlık Üyesi Newroz Ehmed, şehitlerin fedakarlıklarına ve amaçlara işaret ederek, “Bu kutsal topraklarda bu kongreyi düzenlemek, şehitlerimizin fedakarlığı sayesindedir" dedi.

Şehitler sayesinde elde edilen kazanımlara da dikkat çeken Ehmed, bu kazanımları koruma sorumluluğunun Kuzey ve Doğu Suriye halkının omuzlarında olduğunu söyledi.

'MÜCADELE OLMADAN ÖZGÜRLÜK OLMAZ'

“Mücadele ve fedakârlık olmadan özgürlük mümkün değil” diyen Newroz Ehmed, konuşmasını devamında, “Bu devrim, kanları birbirine karışan şehitler için umut zirvesi oldu. Bu nedenle şehitlerin hedeflerini gerçekleştirmek, ailelerine ve Kuzey-Doğu Suriye halkına aydınlık bir gelecek sunmak için mücadeleyi birlikte geliştirmeliyiz. Bu süreçte mücadeleyi güçlendirmeliyiz” dedi.

Türk devleti ve birçok tarafın Kuzey ve Doğu Suriye projesini boşa çıkarmak istediğini belirten Newroz Ehmed, ülkeyi Özerk Yönetim ve demokratik toplum safına çekinceye kadar mücadelelerini kesintisiz bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.