Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Eyn Îsa’da Türk devletinin saldırıları protesto edildi

İşgalci Türk devletinin saldırıları Eyn Îsa’da düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Girê Spî, Reqa ve Kobanê’den binlerce kişinin katılımı ile Eyn Îsa’da düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Eyn Îsa’daki belediye kavşağında bir araya gelen binlerce kişi Rusya üssüne doğru yola çıktı.

İşgalci Türk devletinin saldırılarının kınandığı ve şehitlerin, QSD güçlerinin işgale karşı verdiği direnişin selamlandığı sloganların atıldığı yürüyüşte, üzerinde “Türk işgaline hayır”, “Girê Spî işgaline hayır”, “Barış içinde yaşamak istiyoruz” yazılı pankartlar, QSD, Suriye Gelecek Partisi ve Devrimci Gençlik Hareketi bayrakları taşındı.

Rusya üssü önünde konuşma yapan Girê Spî Kantonu Meclisi Eş başkanı Hemid El Ebid, uluslararası kamuoyunun ve Rusya’nın işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına karşı sessizliğini protesto etmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

El Ebid, QSD’nin ilçeyi korumak için işgalci Türk devletine karşı verdiği direnişi selamladı.

Reqa kanaat önderleri adına konuşan Şêx Mihemed El Sewan da tüm yurttaşların QSD ile birlikte olduğunu söyleyerek, “Duruşumuz, bölge halklarının birliğinin kanıtıdır. Bu saldırıları ret ediyoruz” dedi.

Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eş başkanı Mihemed Şahin ise, bölge halklarının zafer ve Erdoğan’ın zulmünden kurtulmak için binlerce şehit verdiğini belirterek, Türk devletinin Suriye toprakları üzerindeki varlığının meşru olmadığını, Suriye halklarının kendi kaderlerini belirleyeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, sloganlarla Suriye halklarının birlik olduğunu belirterek, Türk devletinin saldırılarını kınadı.