Farklı tarihlerde şehit düşen savaşçılar toprağa verildi

Farklı alan ve farklı tarihlerde şehit düşen YPG savaşçıları Mezlûm Çîmen (Çekdar Hesekê) ve Wanî Malayî (Leşker Amed) ile YPJ savaşçısı Songül Akti (Hîra Viyan Amed) Dêrik’te; QSD savaşçısı Xalis Mihemed (Alan Merzuqa) ise Til Koçer’de toprağa verildi.

YPG savaşçıları Çekdar Hesekê ile Wanî Malayî , YPJ savaşçısı Hîra Viyan Amed ve QSD savaşçısı Xalis Mihemed’in cenazelerinin Dêrîk’te bulunan Şehit Hogir Hastanesi’nden alan binlerce kişi bir araç konvoyuyla Şehit Xebat Dêrîk Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

YPG savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başlayan törende konuşma yapan QSD komutanlarından Mensur Delil, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitler sayesinde büyük kazanımların elde edinildiğini söyledi.

Delil, “Şehitlikte bir araya gelmemiz Türk devletinin tehditlerine cevaptır. YPG ve QSD güçleri olarak işgalci Türk devletinin tehditlerine karşı duracağımıza ve şehitlerin yolunun takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Cizre İç İşleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat ise, “Özerk Yönetim, Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojava halkını bir yapan demokratik ulus felsefesinin ürünüdür. Bu felsefe sayesinde halklar birlik olarak savaş cephelerinde teröre karşı duruyor” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi. QSD savaşçısı Xalis Mihemed’in(Alan Merzuqa) cenazesi defnedilmek üzere Til Koçer’e götürüldü. Törenlerin sonunda şehit cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.