Felix: Kitaplarda okuduğum devrim Rojava’da

Adını Felix olarak açıklayan Alman bir aktivist, televizyon kanalı ARD’de yayınlanan bir programa katılarak Rojava devrimini anlattı.

Alman kamu televizyonu ARD’de üç haftada bir yayınlanan “Panaroma” programının bu akşam yayınlanan bölümünde Rojava devrimi ele alındı. Türk devletinin 9 Ekim’den bu yana sürdürdüğü işgal saldırılarına rağmen Rojava’yı terk etmeyen ve adını Felix olarak açıklayan Hamburglu bir aktivist programa katılarak Rojava devrimini anlattı.

1,5 yıldır Rojava’da bulunduğunu, şimdiye aralarında organik/ekolojik üretimin de bulunduğu birçok sivil toplum projesine katıldığını belirten Felix “Altan üste doğru yönetim şekli, gerçek kadın-erkek eşitliği ve ortak ekonomi burada hayat buluyor. Şimdi bütün bunlar Türk devletinin saldırıları altında” diye konuştu.

‘ŞİMDİYE KADAR DEVRİMİ KİTAPLARDAN BİLİYORDUM’

Şu anda Dêrik’te olan 29 yaşındaki Felix, elinden geldiğince Rojava’yı terk etmeyeceğini bildirdi. İnsanların Rojava’da inandıkları işleri özgürce yaptığını belirten Felix “Devrimi kitaplardan okumak mümkün. Ancak burada bana şimdiye kadar kitaplardan okuduğum devrime katılma imkanı elde ettim.

Türk devletinin saldırıları sonrası bölgenin etnik bir temizlikle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Alman aktivist, Dêrik halkının saldırı tehdidine karşı direniş hazırlığı yaptığını aktardı. Felix devamla şöyle konuştu: “Bazı insanlar tanıyorum burada, direnişe katılmak için çocuklarını başka kentlerle gönderdiler, ancak kendileri burada kalmayı tercih ediyorlar.”