Fırat Bölgesi halkı, Rojhilat’taki kadın direnişini sahiplendi

Fırat Bölgesi’ndeki yüzlerce kişi, Rojhilat direnişini sahiplendi.

Fırat Bölgesi’ndeki yüzlerce kişi, Rojhilatê Kurdistan’da kadınların öncülük ettiği direnişi sahiplenmek için “Kadınların saçlarına dokunmayın, kadının saçı özgürlüğün simgesidir” şiarıyla alanlara çıktı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Fırat Bölgesi Genç Kadınlar Birliği’nin düzenlediği yürüyüşe, Fırat Bölgesi’nden yüzlerce kişi katıldı.

Kobanê merkezdeki Şehit Egîd Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte “Kadınların önderliğiyle otoriterlerin zihniyeti yeneceğiz, kadın özgürlüğün simgesidir, kadın kültürüyle ihanetçileri yeneceğiz” yazılı pankartlar taşındı ve sık sık “Kadınlara özgürlük” sloganları atıldı.

Özgür Kadın Meydanı’na ulaşan halk, burada açıklama yaptı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Fırat Bölgesi Genç Kadınlar Birliği Yönetimi üyelerinden Hebûn Mihemed, sözlerine Şehit Arîn Mîrkan’ı anarak başladı.
Mihemed, "Şehit Arîn Mîrkan, bizim huzur ve güvenli bir yaşam sürdürmemiz için 5 Ekim 2014’te canını feda eti. Bugün bu destan Rojhilatê Kurdistan’da tekrarlanıyor. Kadınların öncülüğünde halk sessizliğini bozuyor ve faşist hükümetlere karşı çıkıyor" dedi.

Rojava’daki kadınların Rojhilat’taki direnişi sahiplendiğini belirten Hebûn Mihemed, “Orada özgürlük çağrısı yapan her kadınının sesine ses oluyoruz” mesajını verdi.