Gabriyel, Nusaybin’in hedef alındığı iddialarını yalanladı

QSD Sözcüsü Kino Gabriyel, işgalci Türk devletinin, QSD’nin Nusaybin’i hedef aldığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki halklara yönelik terörist gruplarla koordineli bir şekilde sürdürdüğü soykırım saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini belirten Gabriyel, şöyle konuştu: “Türk devleti, bu aşamada kara propaganda ve yalan haberler yaymaya başlamıştır. Türkiye medyası, Qamişlo’dan Mardin’in Nusaybin ilçesine obüs topu düştüğü haberlerini geçmektedir.

Bu olayla birlikte Türk istihbarat müsteşarının 2014’teki ses kaydında, birkaç kişiyi Suriye tarafına gönderip Türkiye’ye top attırıp bu topraklara müdahale etmek için gerekçe yaratabilecekleri ifadelerini hatırlatıyor ve Türkiye’nin iddialarının, Qamişlo ve diğer sınır kentlerinde gerçekleştirdiği katliamları gizlemek adına bedbin bir girişim olarak tanımlıyoruz.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), sivilleri savaştan korumak adına birçok fedakarlıkta bulunmuştur. Dostlarımızdan önce düşmanlarımız da biliyor ki böylesi utanç verici uygulamalardan her zaman uzak durduk. Fakat işgalci Türk ordusunun tarihi böylesi katliam, soykırım ve insanlık suçlarıyla doludur.”