Girê Spî’de 6 işgalci öldürüldü

QSD savaşçıları ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında Girê Spî kırsalında işgalciler Kor Elî, Setanî ve Kefîfa köylerinde çıkan çatışmada 4’ü Türk askeri 6 işgalci öldürülürken, 11 çete de yaralandı.

Girê Spî kırsalında işgalciler Türk askerleri ve çeteleri, Kor Elî, Setanî ve Kefîfa köylerine saldırdı. QSD savaşçılarının saldırılara karşılık vermesi sonucu 4’ü Türk askeri 6 işgalci öldürüldü, 11 çete de yaralandı.

İŞGALCİLER İLE RUS GÜÇLERİ ARASINDA GÖRÜŞME

Öte yandan Eyn İsa kampı çevresinde dün işgalci Türk devleti ve onun DAİŞ/El Nusra artığı çetelerinin yoğun hareketliliği yaşanırken, Rus güçleri ile işgalci Türk askerlerinin Serêkaniyê’ye bağlı Alya köyündeki buğday ambarında görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

REJİM GÜÇLERİ M-4 YOLUNA ULAŞTI

Diğer taraftan, Suriye rejim güçleri, Eyn İsa’nın Şergirakê köyündeki buğday ambarının bulunduğu bölgede ilerleme kaydederek M-4 uluslararası yoluna ulaştı. Rejim güçleri ile işgalci Türk devleti çetelerinin arasında 500 metrelik bir mesafe bulunduğu kaydedildi.

Yine Eyn İsa’nın Dibis köyünde ise bir süre yaşanan sessizliğin ardından işgalci Türk devleti ve çeteleri havanlarla bölgeyi bombaladı.