Girê Spî halkı için Til Semen'de kamp

Türk devletinin saldırılarından dolayı Girê Spî’yi terk etmek zorunda kalan halk için Til Semen’de kamp kuruldu. Kamp Yönetimi, "İnsani kurumlar destek olmalı" dedi.

Girê Spî halkı için Til Semen'de kurulan kampın yöneticilerinden Fedê Şerif Xelil, "Türk devletinin işgal saldırılarından dolayı halkımız göç etmek zorunda kaldı. Biz de tekrar halkımızı bir araya getirmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için bu kampı kurduk" dedi.

YÜZ BİNLER GÖÇE ZORLANDI

Türk devleti ve ona bağlı ÖSO, El Nusra ve DAİŞ çetelerinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları devam ederken, bu saldırılardan dolayı Serêkaniyê, Girê Spî ve Silük’ten yüz binlerce insan göç etmek zorunda bırakıldı. İşgalden dolayı topraklarını ve şehirlerini terk etmek zorunda kalan yüz binlerce mülteci Reqa, Tepqa başta olmak üzere, Kuzey-Doğu Suriye kentlerine dağıldı. Kışın gelmesiyle birlikte zor şartlarda yaşamak zorunda olan halkın barınabilmesi için Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Reqa’nın Til Semer bölgesinde çadır kamp kurdu. Mülteciler, bir süredir hazırlıkları yapılan kampa yerleşmeye başladı.

XELİL: İHTİYAÇLARI ÖZERK YÖNETİM SAĞLADI

Kampın hazırlama ve ihtiyaçları üzerine konuşan Girê Spî Kamp Yönetiminden Fedê Şerif Xelil, şimdiye kadar hiçbir insani kurumdan kendilerine destek verilmediğini ve tüm imkânların Özerk Yönetim tarafından karşılandığını belirtti. Xelil, şunları kaydetti:
"Türk devletinin işgal saldırılarından dolayı halkımız göç etmek zorunda kaldı. Biz de tekrar halkımızı bir araya getirmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için bu kampı kurduk. Şimdiye kadar yüz çadır kurduk. Bizim hazırladığımız alan 1000 çadırı kaldırabilecek durumda. Fakat, eğer ihtiyaç olursa ve halkımız talep ederse elbette bu sayıyı arttırabiliriz. Şu ana kadar bu kampın tüm ihtiyaçları Özerk Yönetim tarafından karşılanıyor. İnsani hiçbir kurumdan bize harhangi bir destek gelmemiştir."

'TÜM İNSANİ KURUMLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ'

Kampın sadece Girê Spî halkı için olmadığını, işgal saldırılarından dolayı göç etmek zorunda kalan herkese açık olduğunu belirten Kamp Yönetiminden Fedê Şerif Xelil, şunları da ifade etti:
"Bizim en çok zorlandığımız nokta, insani ihtiyaçlardır. Su, elektrik, günlük ihtiyaçlardır. Çünkü kış geldi ve bu kış şartlarında zordur. Yaz olsa gene idare edilir, ancak bu mevsimde idare etmek çok zor. Bizim onların tüm ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. Tabii bizim de durumumuz belli, bir taraftan savaş var ve devam ediyor. Özerk Yönetimin imkânları sınırlıdır. Bu nedenle gereken tüm ihtiyaçları karşılayamıyoruz. Kampta şimdi yüz aile var ve 200 kişide başvurmuş. Bu sayı günlük artıyor. Bizim tüm insani kurumlardan isteğimiz, bu halka destek olmalarıdır."