Güneyli YPG savaşçıları: KDP, Türk devletine alet olmamalı

YPG savaşçıları, "Türk devleti yürüttüğü kirli politikalarla Kürdü Kürde kırdırmaya çalışıyor" diyerek, KDP'ye tepki gösterdi.

Rojava devriminden etkilenen ve aynı zamanda DAİŞ çetelerinin Serekaniyê’yi işgal ettiği dönemde YPG saflarına katılan Devran Diyana, KDP’nin son günlerdeki saldırı girişimlerine tepki gösterdi.

'GÜNEY HALKI SESSİZ KALMAMALI'

Diyana şöyle konuştu: “Güney halkımız KDP ve Türk devletinin kirli politikalara karşı duyarlı olmalıdır. Barzani Hükümeti şunu iyi bilmelidir ki Türk devleti, Kürt halkının en küçük otonomi hakkına bile tahammül edememektedir. Bunun en son örneği de 2017 Eylül referandumudur. Güney Kürdistan, Türk devletinin sınırları dışında olmasına rağmen bu referandum talebi tepkiyle karşılandı.

Güney Kürdistan’daki halkımız ve özelde de gençlerimiz KDP'nin bu politikalarına karşı sessiz kalmamalıdır. Özellikle de Güney Kürdistan’daki Goran ve YNK gibi partilerin de bu noktada sessiz kalmamaları gerekir. Türk işgalci ordusu topraklarımızı işgal etmek istiyor. Barzani Türk devletinin işgalci politikalarına rağmen sürekli yönünü Türk devletine çevirmektedir. Barzani’nin bu yaklaşımı kabul edilemez. Kürt halkı olarak işgalcilere karşı ortak tavır sergilemeli ve ulusal birlik ruhunu korumalıyız. Irak hükümeti ve KDP’nin Şengal üzerindeki kirli hesapları da kabul edilemez. Özellikle de katliamla yüz yüze kalan Êzidî halkımız üzerinden kirli planlar yapmak istemektedirler. KDP’nin bu yaklaşımlarına karşı başta Behdinan halkımız olmak üzere tüm Güney Kürdistan halkımız ayaklanmalıdır. Önder Apo 20 yılı aşkın bir süredir ağırlaştırılmış bir tecrit ve izolasyona tabi tutulmaktadır. Halkımız dört parça Kürdistan'da bu tecrit ve izolasyona karşı ayaklanmalıdır."

‘KERKÜK’TE PEŞMERGERLE OMUZ OMUZA SAVAŞAN GERİLLALARDI’

Güney Kürdistan’ın Kerkük şehrinden Hozan Kerkük adlı YPG savaşçısı ise şunları ifade etti:

"Ben Kürdistan'da yürütülen işgalci politikalara karşı topraklarımı korumak amaçlı YPG’ye katıldım. Bugün Güney Kürdistanlı bir genç olarak YPG saflarında sömürgeciliğe karşı mücadele etmekteyim. KDP, uzun bir süredir Türk işgalci ordusuyla iş birliği yaparak Güney Kürdistan topraklarını işgal etme girişimlerinde bulunmaktadır. Barzani Ailesi'nin bu politikaları Güney Kürdistan halkının çıkarları dahilinde değildir. KDP’nin yürüttüğü bu politikalar dört parça Kürdistan'da işgale ortak olmanın ötesinde bir anlam ifade etmiyor. KDP Güney Kürdistan'da gerillalara saldırmaktadır fakat Kerkük'te peşmergeler topraklarını DAİŞ’e bırakıp kaçarken yine kalan peşmergelerin yanında omuz omuza çetelere karşı savaşanlar da Kürdistan gerillalarıydı. KDP’nin, Kürdistan özgürlük gerillalarına saldırması kardeş kavgasından öte bir şey değildir. Türk devleti bu kırdırma politikalarıyla bir kez daha Kürdü Kürdün eliyle yok etmek istemektedir. KDP’ye çağrımız; ihanetçi çizgisinden vazgeçmelidir ve yaşananları görmelidir. Halkımız şunu iyi anlamalıdır ki Kürt halkı ancak emperyalistlerin dört parçaya böldüğü Kürdistan’ın birliği ile özgürleşecektir. KDP’nin Kürdistan gerillalarına saldırıları ulusal çıkarları zedelemektedir ve böylelikle halkın da tepkisine sebep olmaktadır.”

Kerküklü gençlere de seslenen Hozan Kerkük, "Devrim saflarına katılıp, ulusal birlik ruhuyla işgalci güçlere karşı savaşmalıdırlar" dedi.