Halep’te binlerce kişi Efrîn için yürüdü

Türk devletinin Efrîn’i işgalinin 5. yıl dönümü dolayısıyla binlerce kişi Halep’te alanlara çıktı.

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde binlerce kişi Efrîn’in Türk devlet tarafından işgalinin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla alanlara çıktı.

Şêxmeqsûd mahallesinde bir araya gelen binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Çağın Direnişî şehitlerinin resimlerinin yanı sıra işgali kınayan pankartlar taşıdı.

Ana cadde boyunca Cebanat Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşte, “Bijî berxwedana Efrînê” sloganı atıldı.

Meydanda konuşan Halep Sivil Toplum Kurumu Eşbaşkanı Kamîran Zaza, mücadelelerinin Efrîn kurtarılıncaya ve işgalcilerin Efrîn’den çıkarılıncaya kadar süreceğini vurguladuı.

Türk devletinin Efrîn’i işgal ederek ve demografik değişim yoluyla Kürtleri yok etmeyi amaçladığını belirten Zaza, Efrîn Kurtuluş Güçleri’nin, işgalcilerinin hayallerini yok edeceğini kaydetti.

Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Roşan Mihemed, uluslararası toplumun sessizliğine dikkat çekerek, “Efrîn işgalinin üzerinden 5 yıl geçmesine ve işgalci Türk devleti ve çetelerinin işlediği suçlara uluslararası toplum hâlâ sessiz kalıyor” dedi.

Şam ile Ankara arasındaki uzlaşma çabalarına dikkat çeken Roşan Mihemed şöyle devam etti: “Şam hükümeti ile Ankara arasındaki yakınlaşma ve baskıcı merkezi rejimi meşrulaştırma çabalarının tümü Suriye halkına rağmen gerçekleşiyor.” 

Suriyelilerin özgürlüğünün Suriyeliler arası diyaloğa ve Suriye’deki bir çözüme bağlı olduğunu ifade eden Roşan, Efrîn’in halkının eliyle özgürleştirileceğini ve demokratik bir Suriye’nin inşa edileceğini kaydetti.