Halep’te gerillayı sahiplenme eylemi

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgali saldırısına karşı Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallesi halkı bir araya gelerek, gerilla direnişini sahiplendi.

23 Nisan'dan bu yana işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına karşı Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallesi sakinleri bir eylem gerçekleştirdi.

"Garê direnişi ruhuyla kazandık, Avaşin, Zap ve Metina’da da kazanacağız" sloganı ile organize edilen eylem için binlerce kişi toplandı.

Şêxmeqsûd Mahalle Meclisi toplantı salonu önünde bir araya gelen halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve HPG’li şehitlerin fotoğraflarının yanısıra Kongreya Star bayrakları, Şehit Aileleri Meclisi ve PYD bayraklarını taşıdı.

Mahalle sokaklarında yürüyüş yapan eylemciler, Şehit Gulê Selmo Meydanı'na ulaştıklarında burada bir miting düzenlendi.

Mitingde konuşan Halep Kongreya Star Koordinasyon üyesi Amne Xidiro, HPG gerillalarının Avaşin, Metina ve Zap'taki kahramanca direnişini selamladı.

Kongreya Star Koordinasyon üyesi Sultane Mihemed, hem Kuzey ve Doğu Suriye’de hem de gerilla alanlarındaki işgal saldırıları karşısında uluslararası toplumun sessizliğine tepki gösterdi.

Mihemed, gerillaya karşı kimyasal silah kullanılmasını da kınarken, “Gerçekleştirilen saldırılar ile bizi yok etmek, Kürt halkının tarihini ve kimliğini yok etmek istiyorlar. Garê’de kazandığımız gibi işgalcilere karşı direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.