Halep’te Til Rifat katliamı protesto edildi

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiye mahallelerinde yaşayan halklar Til Rifat’da yaşanan katliamı protesto etti.

Halep’in Şêmeqsûd ve Eşrefiye mahallelerinde yaşayan binlerce kişi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Şehba’da yaşayan Efrînlilere yönelik yaptığı katliamı “Katliamcılardan Efrînli çocukların intikamını alacağız” sloganıyla protesto etti.

Şêxmeqsûd salonun önünde bir araya gelen binlerce kişi Önder Abdullah Öcalan, Til Rifat katliamında şehit düşenlerin fotoğraflarını ve “Efrîn’in özgürleştirilmesi ile Til Rifat katliamının intikamını alacağız, Türk devleti yaşamı yok ediyor” pankartı taşıdı. 

Sık sık katliamın kınandığı sloganların atıldığı yürüyüş ardından da Gulê Selmo kavşağında miting yapıldı.

MSD Yürütme Kurulu Üyesi Îlham Ehmed yaptığı konuşmada, “İşgalci Türk devletinin yaptıkları ortada buna karşı Til Rifat katliamında şehit düşenlerin intikamını mücadeleyi yükselterek alabiliriz” dedi.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin kadınları ve çocukları hedef aldığını ifade eden Îlham Ehmed, ayrıca Özerk Yönetim kurumunda çalışan iki kadının DAİŞ çeteleri tarafından katledilmesi kadınları susturmayı amaçladığını söyledi.   

Türk devleti gerçekleştirdikleri saldırılar ile yeniden bölgeyi işgal etmeyi amaçladığını dile getiren Îlham Ehmed, “Topraklarımızı ve haklarımızı savunmak için direneceğiz ve Özerk Yönetim’i güçlendirelim” şeklinde konuştu.

Eylem sloganlarla sona erdi.