Halep’te uluslararası komplo protesto edildi

HPC-Jin, öncülüğünde bir araya gelen halk, 23’üncü yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto etti.

Halep’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23’üncü yıl dönümünde Kadın Halk Savunma Güçleri öncülüğünde bir yürüyüş gerçekleştirildi. 

Yürüyüşe HPC, İç Güvenlik Güçleri, birçok siyasi parti ve örgüt üyesi yanında binlerce halk katıldı.

Kitle, Abdullah Öcalan posterlerinin yanı sıra, “Halkların kardeşliği ruhuyla Önder Apo’ya yönelik komployu boşa çıkaralım”, “Zaman Önden Apo’yu özgürleştirme zamanıdır” ve “Tecride, inkara ve ihanete artık yeter zaman 15 Şubat komplosunu sonlandırma zamanıdır” pankartlarını taşıdı.

Yürüyüş gençlerin öncülüğünde Halep’in Şêxmeqsud mahallesinde başlayarak, dar sokaklarda devam etti. Göstericiler Halep’in doğu tarafında bulunan Şêxmeqsud mahallesinde bir dakikalık saygı duruşu ardından açıklama yaptı.

‘ÇABALARI HALA YOK ETMEK’

HPC-Jin üyesi Ofe Qasım, “Düşmanlar ve ortakları Önder Apo şahsında özgürlük hareketini yok etmek istediler ve bütün çabaları da bunu gerçekleştirmek içindir. Kürtler ve bölgedeki halklara karşı oyunlarının amacı demokratik ulus projesini yok etmektir” dedi.

Ofe Qasım, Sinaa Cezaevi’ne yönelik DAİŞ saldırısına dikkat çekerek, “Bu karanlık güçlerin komplosunun bir parçasıdır. Ancak güçlerimiz ve halkımız sayesinde bu saldırılar bertaraf edildi” diye konuştu.

Bölge halkının önderliğe karşı komployu reddettiğini belirten Ofe Qasım, “Biz Önder Apo’ya yönelik uluslararası komployu, tecridi reddediyoruz. Önderliğin, Kapitalist Modernite’ye karşı tarihi direnişini selamlıyoruz” dedi.

Türk devletinin bölgeyi işgal etme yöntemlerine bakılması gerektiğini ifade eden Ofi Qasım, “Türk devleti sürekli saldırıyor. Toplumların kültürüne ve değerlerine askeri ve siyasi olarak saldırıyor. Bölge üzerinde siyasi olarak hakim olmak istiyor” diye konuştu.

Ofe Qasım, uluslararası toplumun Türk devletinin işlediği suçlara karşı sesiz kalmasına tepki göstererek, bu sessizliğin Türk devletine destek anlamında olduğunun altını çizdi.

‘BOŞA ÇIKARACAĞIZ’

“Biz inanıyoruz ki devrimci halk savaşıyla Türk devleti ve onun ortaklarının planlarını boşa çıkaracağız” diyen Ofe Qasım, uluslararası demokratik kurumlara komploya karşı durmaları çağrısında bulundu.