Halk Türk devletinin saldırılarına karşı yürüdü

Dirbêsiyê ve Girkê Legê’de alanlara çıkan yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik tehdit ve saldırılarını kınayarak hava sahasının Türk uçaklarına kapatılmasını istedi.

Dirbêsiyê ve Girkê Legê’de alanlara çıkan yüzlerce kişi, Türk devletinin işgal saldırılarına sessiz kalan uluslararası kamuoyunu kınadı.

DIRBÊSIYÊ

Dirbêsiyê’deki yürüyüş, Şehit Xemgîn Meydanı’nda mitinge dönüştü.

Burada kitleye hitaben konuşan Dirbêsiyê İlçe Meclisi Eşbaşkanı Rustem Bekir, işgalci Türk devletinin bu saldırı ve tehditlerle bölgenin güvenliğini bozmak ve insanları korkutup göç ettirmek istediğine dikkat çekti.

Rustem Bekir, “Bu saldırıların amacı, Türkiye'den destek alan DAİŞ'i yenmenin ilk adımı olan direniş kenti Kobanê başta olmak üzere bölge halkının başarı ve kazanımlarını yok etmekti. Türk devleti, kendi iç krizini dışarıya taşırmak istiyor” dedi.

Türk devletinin saldırıları karşısında ABD ve Rusya’nın sessizliğini kınayarak hava sahasının Türk uçaklarına kapatılmasını isteyen Rustem Bekir, Kuzey ve Doğu Suriye halkının saldırılara karşı direneceğini ve şehitlerin kazanımlarını koruyacaklarını vurguladı.

GİRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’de yapılan yürüyüş sonrası ise Kongreya Star Üyesi Narîşan Berekat konuştu. Türk devletinin bölgeye yönelik hak ihlallerine devam ettiğini kaydeden Berekat, “Bu saldırılarla halk arasında fitne ve korku yayarak, demokratik ulus ve bir arada yaşama fikrini yok etmek istiyor. Ama irademiz güçleniyor, Türk devletinin planları boşa çıkana kadar haklarımız için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Berekat, halkın savunma güçlerine olan desteğini sürdüreceğini söyledi.

Eylem işgalci Türk devletini kınayan sloganlarla sona erdi.