Halk ve yoldaşları, Şehit Xebat Dêrik'i andı

YPG kurucularından Şehit Xebat Dêrik, şehadet yıl dönümünde anıldı.

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) kurucularından Şehit Xebat Dêrik, şehadetinin 9. yılında anıldı.

Dêrik halkı, kurum temsilcileri, Şehit Aileleri Meclisi ve Özerk Yönetim Temsilcisi, Şehit Xebat Derik Şehitliği'nde bir araya gelerek andı.
YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, “Ne kadar şehit Xebat’ın direnişinden, adanmışlığından, direngenliğinden bahsedersek bahsedelim, hep eksik kalacak. O gençliğinden yetişkinliğine kadar mücadeleci, büyük yurtsever bir bilince sahipti” dedi.
'DEVRİMİ ÖRGÜTLEDİ'
Mahmud, Xebat Derik’in halkın yaşadığı zorluğu, öfkesini, gerçekliğini, acısını bilen biri olduğunu ifade ederek, “İşgalci Türk devletinin Kürt halkını boğmak, katliamdan geçirmek, tarihini dilini yok etmek için çaba harcadığı bir dönemde Xebat Derik yurtsever halkta yeni bir duruşu ortaya çıkardı” dedi.
Mahmud, Şehit Xebat’ın Rojava devrimindeki rolüne dikkat çekerek, şunları belirtti:
"Şehit Xebat Rojava devriminin zeminini örgütledi ki halk onur ve özgürlük içinde yaşasın. İşgalci Türk devleti Kürt halkının kimliğini inkar etti. Ancak Kürt halkı Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi, şehit Xebat Derik’in ve Kuzey ve Doğu Suriye’de şehit düşen bütün Kürdistan Özgürlük Şehitlerinin yolundan gitti ve işgalci Türk devletinin planlarını boşa çıkardı."
'ŞEHİTLERİN YOLUNDAN GİDELİM'
Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Zelal Ceger ise Şehit Xebat Dêrik şahsında tüm özgürlük şehitlerini anarak, “Şehitlerin yoluna sahip çıkmak için herkesin mücadele etmesi gerekiyor. Şehitlerin vasiyeti toprakların özgürleştirilmesi, halkın korunması, özgür ve onurlu bir yaşam yaratmaktır. Bu nedenle şehitlerin amaçları yerine getirilinceye kadar mücadeleye devam edilmelidir” dedi.
Şehit Xebat Dêrik’in kardeşi Hisên Remedan, şehitlerin yolundan gitme sözü verdi.
Daha sonra YPG Resmi Sözcüsü Nuri Mehmud, Şehit Xebat Dêrik’in ailesine YPG sembolünü teslim etti. Şehit Xebat Dêrik’in ailesi ise Nuri Mehmud’a Xebat Dêrik’in bir fotoğrafını hediye etti.