'Halklarımız bir, amacımız bir, savunmamız da birdir'

Türk devletinin saldırılarını yoğunlaştırdığı Serêkaniyê-Til Temir hattında bölge halkları omuz omuza direniyor. İşgali kabul etmediklerini belirten Hecî Mihemed isimli Arap yurttaş, "Halklarımız birdir, amacımız birdir, savunmamız da birdir" diyor.

İşgalci Türk devleti ve etrafında topladığı El Kaide, DAİŞ, İhvanı Müslim ve selefi çete gruplarının Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları devam ediyor.

Kuzey-Doğu Suriye'yi işgal ederek bir terör devleti kurmayı hedefleyen işgalci Türk devletinin saldırıları Serêkaniyê-Til Temir hattında yoğunlaşıyor.

İşgalcilerin son günlerde saldırılarını yoğunlaştırdığı Erîşa, Dawûdiyê, Sibata, Hewişa, Ezîziyê ve Mahmûdiyê köylerinde Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları ile bölge halkı omuz omuza karşılık veriyor.

Türk devleti ve çetelerin havadan savaş uçakları ile silahlı insansız keşif uçakları ve karadan da ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara savaşçılar ve bölge halkları direniyor.

Asûrî, Süryani, Kürt ve Arap halk ve inançlarının yaşadığı Til Temir'i işgal etmek için söz konusu bölgelere saldırılarını yoğunlaştıran işgalciler savaşçılar ve bölge halklarının direnişi ile karşılaşıyor.

Erîşa köyünde eline silahını alarak topraklarını savunan 10 çocuk babası Idrîs Ebdulezîz Berkel, topraklarından başka gidecek yerleri olmadığını ve çocuklarının geleceği için topraklarını savunduklarını dile getiriyor.

Savaşçılarıyla birlikte omuz omuza topraklarını savunduklarını kaydeden Berkel, "Gidecek başka yer mi var? Burası bizim toprağımız ve savunmaya mecburuz. Biz savunmazsak kimse savunmaz. Rejim de geldi ama sonra kaçtılar. Şu anda QSD'den başka kimse yok burada" diyor.

Saldırıların yoğunlaştığı Dawûdiyê köyünde ise neredeyse köy halkının hepsi silahlanmış ve QSD savaşçılarıyla birlikte Onur Direnişi'ndeki yerlerini alıyor.

Direnişte yer alan Hecî Mihemed isimli Arap yurttaş da büyük saldırılar altında olduklarını ancak topraklarını ve şereflerini korudukları için maneviyatlarının yüksek olduğunu belirtiyor.

"Halklarımız birdir, amacımız birdir, savunmamız da birdir" diyen Hecî Mihemed, şunları dile getiriyor: "Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslarası güçlere çağrımız bu saldırıların durdurulmasıdır. Birçok kişi yerlerini yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. İnsanlar çöllerde yatıp kalkıyor. Bu saldırıların durması gerekiyor."

Gün içerisinde havadan ve karadan saldırıların yoğunlaştığı Sibata, Hewîşa ve Mahmûdiyê köylerinde ise QSD savaşçıların çetelerin sızma girişimlerini boşa çıkardı. Ancak bölgede yer yer çatışmalar devam ediyor.