Hena: QSD saldırılara sessiz kalmayacak

QSD Sözcüsü Aram Hena, Türk devletinin işgalci saldırılarına sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Sözcüsü Aram Hena, “İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları arttıkça, şehitler sayesinde irademiz ve direnişimiz güçleniyor” dedi.

Hena, “Şehba’dan Zirgan ve Til Temir’e kadar tüm bölgelerimize yönelik işlenen suç ve saldırıların amacı halkımızın ve tanınma aşamasında olan Özerk Yönetim ve Demokratik Suriye Meclisi’nin iradesini kırmaktır. Halkın özgür ve onurlu yaşam talepleri için QSD askeri meclisleri geri adım atmayacak" diye belirtti.

Süryani Askeri Meclisi’nin, Til Temir Askeri Meclisi direnişine destek sunmasına dikkat çeken Aram Hena, “İki meclis öz savunma dahilinde, uluslararası anlaşmalara göre işgalcilerin saldırılarına cevap veriyor” diye ekledi.

Saldırılara sessiz kalmayacaklarını belirten Aram Hena,QSD’nin halkı ve ülkesini korumak için hazırlık yaptığını belirtti.

QSD Sözcüsü Aram Hena, Til Temir'e düzenlenen hava saldırılarında şehadete ulaşanların ailelerine, YPJ ve YPG Genel Komutanlığa taziyelerini ileterek, şehitlerin yolundan ilerleyeceklerini söyledi.