Hesekê’de Onur Direnişi şehitleri görkemli tören ile uğurlandı

Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen görkemli törenle, Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Aras Hesekê ve Azad Hesekê son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Aras Hesekê (Mihemed El-Elî) ve Azad Hesekê (Cemal Elo) Hesekê’deki Şehîd Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende ayrıca şehit düşen 5 savaşçının da kimlik bilgileri açıklandı.

Saygı duruşu ile başlayan törende, QSD savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi. Uğurlama töreninde Şehit Aileleri Meclisi adına Îbrahîm El-Hisên, QSD Komutanı Birûsk Hesekê ve Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanlık Divanı üyesi Bêrîvan konuştu.

Şehit ailelerine başsağlığı dileyen konuşmacılar, Türk devletinin DAİŞ ve El-Nusra çeteleri eliyle sivilleri öldürdüğünü söyledi. Konuşmacılar, DAİŞ’i yok eden QSD’nin Türk devleti çetelerini de yok edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Onur Direnişi’nde şehit düşen 5 QSD savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı. Şehitlerin isimleri şöyle: Rêzan Colo (Colo), Nazim El-Şercî (Baran Mabrûka), Elî Seîd (Mezlûm Hesekê), Tamir El-Ubeyd (Seyf El-Taban) ve Adil El-Mûsa (Aras Mahir).

Şehitlerin şehadet belgelerinin okunarak ailelerine teslim edilmesinin ardından şehit cenazeleri, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.