Hesekê'de özgürlük mücadelesi şehitleri için anma

Hesekê'de Kahramanlık Haftası vesilesiyle düzenlenen bir etkinlikle, Kurdistan Özgürlük Hareketi ve Kuzey-Doğu Suriye devriminin farklı tarih ve yerlerde şehit düşen 138 kahramanı andı.

Mart ayında farklı yer ve tarihlerde şehit düşen 138 HPG, YJA-Star, QSD ve YPJ savaşçılarını anmak için tören düzenlendi.

Mişerfe mahallesindeki Serdem salonunda düzenlenen şehitleri anma törenine Serêkaniyê göçmenleri, şehit aileleri,  kent ve  köylerden gelen yüzlerce yurttaş katıldı.

Törende söz alan Hesekê Kanton Meclisi üyesi Fîdan Seydo şehitlerin bölgedeki güvenlik istikrarını sağlamak için canlarını feda ettiğini hatırlatarak Mart ayı şehitleri karşısında saygıyla eğildiklerini ve şehitlerin direnişçi ruhlarını andıklarını söyledi.

Fidan, Kahramanlık Haftası’nı Şehit Mahsum Korkmaz şahsında selamlayarak, “Şehit Mahsum Korkmaz güven ve fedakarlığın devrimin ana faktörleri olduğunun inancındaydı. Devrimin başından bu yana şehit Mahsum ve tüm savaşçıları bu inanç değerleri temelinde savaşmış ve ilerlemiştir” dedi.

Cizre Bölgesi Askeri Meclisi komutanlarından Şoreş Hesekê kahramanlık haftasını anarak devrim öncülerinin Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz olduklarını ve Mahsum Korkmaz’ın gösterdiği mücadelenin bugüne kadar sürdüğünü kaydetti.

Konuşmalar ardından şehit Mahsum Korkmaz’ın Kurdistan Özgürlük Hareketi içerisindeki direniş ve mücadele hayatını ve 138 Şehidin fotoğraflarını konu edinen bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Törenin sonunda katılımcılar, şehitlerin ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın direnişini selamladı.