Hesekê’deki çadır eylemi: Tecride karşı birleşelim

Hesekê'de İmralı tecridine karşı süren zindan direnişini sahiplenmek amacıyla başlatılan çadır eylemi 2. gününde. Eylemdeki konuşmalarda, halklara birliğe ve tecride karşı durmaya çağrıldı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı tutsakların başlattığı açlık grevi direnişini sahiplenmeye devam ediyor. Zindan direnişini sahiplenmek amacıyla başlatılan çadır eylemi ikinci gününde devam ediyor.
“Zindanların ruhu ile mutlaka kazanacağız” şiarıyla başlatılan eyleme destekler gelmeye devam ediyor.
Hesekê ve Dirbêsiyê’deki 6 sivil toplum kuruluşu da çadır eylemini ziyaret etti.
Hesekê’deki Til Hecer Mahallesi'nde bulunan Asur Kilisesi dört yolunda kurulan çadıra şehitlerin fotoğrafı, QSD,YPG, Kongreya Star ve Devrimci Gençlik Hareketi bayrakları ve “Şimdi Özgürlük zamanı, mutlaka kazanacağız” pankartları asıldı.
Dirbêsiyê Meclisi üyeleri, Devrimci Gençler, Genç Kadın Birliği, Şehit Aileleri Meclisi heyeti, Kongreya Star üyeleri, eylem çadırını ziyaret etti.
Eylemde, Dirbêsiyê Meclisi üyesi Ekrem Derwiş, Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ehmed Esad konuşma yaptı.

'HALKLAR BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMELİ'

Ekrem Derwiş, “Siyasi tutsaklar, Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve hapishanelerde siyasi tutsaklara yönelik uygulamalara karşı canlarını feda ediyor” dedi.
Derwiş, Kürt halkı başta olmak üzere tüm dünya halklarını bu hassas süreçte birliklerini güçlendirmeye ve bölgeye yönelik komplolara karşı durmaya çağırdı.
Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ehmed Esad, Mazlum Doğan’ın Amed zindanında şehadete ulaşana kadar direndiğini hatırlatarak, Rojava halkları olarak tutsakların amaçlarını yerine getirmek için direneceklerini ifade etti.
Çadır eyleminin 7 gün sürmesi bekleniyor.