Hesekê: Hava sahası Türk uçaklarına kapatılsın!

Binlerce Hesekêli, düzenledikleri yürüyüşle işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarını kınayarak, hava sahasının Türk savaş uçaklarına kapatılması çağrısında bulundu.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yaptığı saldırılara karşı binlerce Hesekêli, saldırıları kınadı ve hava sahasının kapatılması çağrısında bulundu.

Nasira Mahallesi’ndeki Önder Abdullah Öcalan parkında başlayan yürüyüşte, şehitlerin fotoğrafları ve “Türk saldırılarına karşı hava sahasını kapatın” yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüş Özgürlük Meydanı’nda sona erdi. Burada özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) adına konuşma yapan Hisên Berî, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının her türlü saldırıya karşı koyarak kazanımlarını koruyacağını ve demokratik projelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Hisên Berî,  “Erdoğan ve çetelerinin yapmak istediği saldırılar, Önder Öcalan ve Mazlum Doğan’ın fikir ve felsefesine dayanan bölge halklarının ve direniş tutsaklarının iradesini kıramaz” dedi.

Hisên Berî, Türk devletinin işgalci çıkarlarına hizmet eden Kürt taraflarına bundan vazgeçmeleri çağrısında bulunarak Kürt halkının çıkarları için çalışmalarını istedi.

Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Şukriya Mihemed ise, “Bölge üzerinde devam eden tehdit ve saldırılar, Özerk Yönetim’in ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik projenin başarılı olduğunu kanıtlıyor. Bu saldırılar direniş ve özgürlüğümüzü gerçekleştirme ısrarımızı zayıflatamaz” diye konuştu.

İşgalci Türk devletinin Kobanê’deki hava saldırılarına değinen Şukriya Mihemed şunlara dikkat çekti: “Bu saldırılarla halkın gücü zayıflatılmak isteniyor. Ama Rojava’nın bir bölümünün daha işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’nin kurtuluşu için mücadele edeceğiz.”

Yapılan konuşmalarda Türk saldırılarına karşı hava sahasının kapatılması çağrısı yapıldı.