Heyva Sor a Kurdistanê'den Efrîn'e destek

Heyva Sor a Kurdistanê, Türk devletinin Efrîn işgalinin ardından Şehba'ya geçmek zorunda kalanlarla dayanışmak amacıyla 300 bin Euro maddi destekte bulundu.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'i işgal etmesinin ardından binlerce kişi Şehba bölgesine geçmek zorunda kaldı. Şehba'da zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan Efrînlilere gıda, ilaç ve maddi destek sundu. Heyva Sor a Kürdistanê tarafından yapılan açıklamada, Şehba'daki insanlara battaniye, yatak, ilaç, gıda, çocuklar için süt, ambulans ve 300 bin Euro yardımda bulunulduğu belirtildi.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin 20 Ocak 2018 yılından işgal saldırısı başlattığı hatırlatılan açıklamada, "Türk devleti ve çeteleri Efrîn'de aralarında kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere tüm sivilleri hedef aldı. Sivil alanların bombalanması sonucu insanların can güvenliği ortadan kaldırıldı. Ev, bina, Cami, hastane, baraj ve mülteci kampları Türk devleti tarafından bombalandı. Halkın mal ve mülkü çalındı, talan edildi. 2 ay içerisinde aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu 500 sivil katledildi, binden fazla kişi ise yaralandı" denildi.

'TÜRK DEVLETİ EFRÎNLİLERİN YERİNE ÇETELERİ YERLEŞTİRDİ'

Efrîn'in işgal edilmesinin ardından yüz binlerce yurttaşın vahşi saldırılardan dolayı göç etmek zorunda kaldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Efrîn'den göç eden yurttaşlar şu an Şehba bölgesinde ağır şartlarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Türk devleti yüzbinlerce Efrînliyi yerinden ederek yerlerine çeteleri yerleştirdi.

Demografiyi değiştirerek, Efrîn'i talan ediyor. Heyva Sor a Kürdistanê, işgal saldırılarının başladığı günden bu yana tüm imkanlarını kullanarak Efrîn halkı için şimdiye kadar yaklaşık 1 buçuk milyon Euro maddi yardımda bulundu. Heyva Sor a Kürdistanê olarak Kürdistanlılara ve tüm dostlarına çağrıda bulunuyoruz; Efrîn halkına destek eli uzatın."