Hilêliyê Katliamı şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Hilêliyê Katliamı şehitleri, Qamişlo’da düzenlenen görkemli bir törenle toprağa verildi. Şehit Mezlûm Gulo’nun annesi Necah Gulo, “Kürt halkının başarı ve özgürlük istasyonu olan son istasyona kadar devrimle yürüme” kararlılığını yineledi.

İşgalci Türk devletinin Qamişlo’nun Hilêliyê mahallesine yönelik SİHA saldırısında şehit düşen yurtsever Yusif Gulo ve torunları Mazlum ve Mihemed Gulo, Qamişlo’da binlerin katıldığı kitlesel bir törenle Şehit Delil Saruxan Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törene Kürt, Arap, Süryani siyasi parti üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) temsilcileri katıldı.

Sonî Kavşağı’nda bir araya gelen kitle Şehit Delîl Saruxan Şehitliği’ne doğru yürüyüşe geçti.

Üzerinde “Halkların iradesiyle faşizmi ve ajanları yok edeceğiz”, “Yurtsever aileye ve Kürt halkına yönelik vahşi katliamı kınıyoruz”, “Hava sahası Türk devletine kapatılmalıdır” yazılı pankartlar taşıyan kitle “Yaşasın Qamişlo direnişi” ve Erdoğan’ın kınandığı sloganlar attı.

Cenazeler mezarlıkta binlerce kişi tarafından karşılandı. 

‘KÜRT GENÇLERİ İNTİKAMLARINI ALACAK’

Mezarlıkta özgürlük şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından PYD Eş Başkanlık Komitesi üyesi Foza Yusif söz aldı.

Foza Yusif, “Yusif amca yaşamı boyunca Kürdistan ve Kürt mücadelesine hizmet etti, şehit babası ve dedesidir. Bugün onu uğurluyoruz. Şehitler Kürt mücadelesinin temsilcileridir ve Kürtlere düşmana karşı boyun eğmeyecekleri bir yol çizdiler. İşgalci Türk devleti yurtseverleri hedef alarak halkların iradesini kırmak istiyor. Erdoğan’a şehitlerle başlayan devrimin şehitlerle devam edeceğini söylüyoruz. Korkmuyoruz. Halkımızın kahramanlığı ve gücü karşısında kimse duramaz. Kürt gençleri şehitlerin intikamını alacak ve suçlulardan hesap soracak. İhanet yok olacak, direniş kazanacak” dedi.

Daha sonra konuşan Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Emine Omer, aileye yönelik saldırıyı “namertçe” diye tanımlayarak, “Sivillere dönük saldırılar Türk rejiminin politikalarının başarısızlığını gösteriyor. Ayrıca bu rejimin Kuzey ve Doğu Suriye’ye askeri operasyonlar gerçekleştirmek için uluslararası güçleri ikna etmede başarısız olduğunu ispat ediyor” ifadelerini kullandı.

ŞEHİDİN ANNESİ: SON İSTASYONA KADAR SİZİNLEYİZ DEDİK

Şehit Mezlûm Gulo’nun annesi Necah Gulo ise şunları söyledi; “Şehit Yûsif Gulo ile birlikte bu yola çıktık ve birlikte mücadele ettik. Önder Öcalan, devrimin trene benzediğini ve istasyonların olduğunu, yolcu alabileceğini ve sayılarını artırabileceğini söylüyor. Önderliğe, madem siz öndersiniz, halkımızın başarı ve özgürlük istasyonu olan son istasyona kadar sizinle devam edeceğiz, dedik.”

Uluslararası topluma seslenen Necah Gulo, “Neden bu saldırıları durdurmuyorsunuz? Gençler ve yaşlılar katlediliyor, bu sessizliğinizle Türkiye’ye ortak oluyorsunuz. Ama Kürt halkını yok edemeyeceğinizi bilin, Kürtler başarıya ulaşacak” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Revin Şêxmus, 3 şehidin kimlik bilgilerini okuyup ailelerine teslim etti. Aile şehitleriyle gurur duyduklarını belirtti.

Şehit Mihemed Gulo’nun yakın bir arkadaşı da onun anısına QSD’ye katıldığını açıkladı.

Daha sonra Şehit Yusif Gulo’nun vasiyeti üzerine, Mihemed Şêxo’nun “Gava ez mirim” şarkısı dinletildi.

3 şehidin cenazesi zılgıt, slogan ve alkışlarla toprağa verildi.