Hol’da operasyon sürüyor: İlk gün 9 kişi yakalandı

DAİŞ’in Hol kampındaki hücre yapılanmasına yönelik sabah erken saatlerde geniş bir operasyon başlayan İç Güvenlik Güçleri, aralarında DAİŞ üyelerinin de olduğu 9 kişiyi yakaladıklarını bildirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nin, QSD-YPG-YPJ’nin desteğiyle yürüttüğü “İnsani ve Güvenlik Operasyonu” devam ediyor.

Operasyonun “öngörüldüğü şekilde sürdüğünü” belirten İç Güvenlik Güçleri, kapta gerekli denetim sağalana kadar operasyonun süreceğini bildirdi.

5 BİN GÜVENLİK GÜCÜ KATILDI

Açıklamada “Bugün (28 Mart) sabah saat 04.00’te güçlerimiz tarafından İnsani ve Güvenlik Operasyonu adıyla geniş çaplı bir operasyon başlatılmıştır. İç güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği ve QSD-YPG-YPJ güçlerinin de destek verdiği bu operasyona toplam 5 bin güvenlik gücü katılmıştır” denildi.

AMAÇ DAİŞ’İN HÜCRE YAPILANMASINI DAĞITMAK

Amacın DAİŞ çetelerinin hücre yapılanmasını dağıtmak olduğunu belirten İç Güvenlik Güçleri, ilk günkü operasyonda 9 kişinin yakalandığını belirtti.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“DAİŞ’in Hol Kampın’daki hücre yapılanmasını dağıtarak, kampı DAİŞ çetelerinden temizlemeyi esas alan bu operasyon planlandığı gibi ilk gününü geride bırakmıştır. Operasyonun ilk günün de aralarında DAİŞ çetesi olarak arananların da olduğu toplam 9 kişi yakalanmıştır.

Yakalanan kişiler arasında Ebu Seed El İraqi kod adıyla bilinen ve uzun süre DAİŞ’e eleman katma faaliyetlerinde bulunan bir çete üyesi de bulunmaktadır.

OPERASYON DEVAM EDECEK

Bu operasyon kapsamında kamp içerisinde teftiş ve arama tarama faaliyetlerinden geçirilen semtlerde nüfus sayımı yapılmış, arama tarama faaliyeti sona eren semt sakinleri tekrardan yerlerine yerleştirilmişlerdir.

Bu operasyonun sağlıklı yürütülmesi için gerek güvenlik güçlerimiz tarafından gerekse Özerk Yönetim ve yardım kuruluşları tarafından gerekli insani hizmetler aksamadan yürütülmüştür. Operasyonumuz devam edecektir.”